Kobanê ve Til Hemis'te 41 çete öldürüldü

Kobanê ve Til Hemis’de düzenlenen operasyonlarda tespit edilen 41 çete öldürüldü.

Kobanê ve Til Hemis'te 41 çete öldürüldü

 Kobanê ve Til Hemis’de düzenlenen operasyonlarda tespit edilen 41 çete öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, DAİŞ terör örgütünün işgal girişimine karşı yürütülen ve zafer aşamasında bulunan Kobanê direnişinin 176. gününe girdiğini ve YPG/YPJ savaşçılarının çete gruplarının işgali altında bulunan alanlardaki operasyonlarını da devam ettiğini kaydetti.

Dün gece Kobanê'nin 30 km güneybatısında bulunan Qereqozax alanında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlendiğini belirten YPG, “Küçük Ceadê köyü ve Qereqozax köprüsü yakınlarındaki stratejik noktaların hedeflendiği operasyonda güçlerimiz ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalar ardından güçlerimiz Ceadê köyü ve stratejik bazı tepeleri çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir.

Bu alanda yaşanan çatışmalarda 26 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda çetelere ait 10 adet kaleşnikof, 1 adet motorsiklet ve 4 adet telsiz cihaz ele geçirmiştir” dedi.

YPG açıklamasında devamla şunlar ifade edildi:

“Yine Kobanê'nin güneyinde bulunan Qil Haydê ve Dicle yol kontrol noktasına yönelik çete grupları tarafından bir saldırı düzenlenmiştir. Patlayıcı yüklü bir araçla düzenlenmek isteyen saldırı güçlerimiz tarafından püskürtülmüş, patlayıcı araç çetelerin içinde patlatılarak imha edilmiştir.

Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 10 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda çetelere ait 4 adet kaleşnikof ve 700 adet kaleşnikof mermisi, 2 el bombası ve 3 adet BKC zinciri ele geçirmiştir.”

TİL HEMİS’TE ÇETE ÜSSÜNE EYLEM

Dün gece YPG/YPJ savaşçılarının Til Hemis'in güneyinde bulunan ve çetelerin saldırılarında üs olarak kullandıkları bir köye yönelik operasyon düzenlediğini vurgulayan YPG, “Yaşanan şiddetli çatışmalar ardından güçlerimiz köyü ele geçirmiştir. Bu alanda tespit edilebilen 5 çete üyesi öldürülmüş, 4 çete üyesi de yaralanmıştır. Güçlerimiz bu alanda çetelere ait 2 adet BKC, 1 adet askeri araç ve 1 adet motorsiklet ele geçirmiştir.

Güçlerimizin Xizêla köyü yakınlarında düzenlediği ayrı bir saldırıda da çetelere ait 1 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Bu saldırıdaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir”  diye belirtti. / Anf

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER