Hesekê ve Kobani’de çetelere ağır darbe

YPG güçleri Heseê’de işgal edilen birçok noktayı çetelerden temizleyerek Xiwêran mahallesine doğru ilerliyor. Kobani’de ise 3 köy işgalden kurtarılarak saldırıda bulunan 33 çete öldürüldü.

Hesekê ve Kobani’de çetelere ağır darbe
 YPG Basın Merkezi, Hesekê ve Kobani’de çetelere yönelik devam eden operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Hesekê kent merkezinde kuşatmaya alınan çetelere yönelik düzenlenen operasyonlarda işgal edilmiş birçok noktanın kurtarıldığını belirten Basın Merkezi, “Batı yönünden Xiwêran mahallesine doğru ilerleyen güçlerimiz, dün gece batı Neşwa yol kavşağı ve çevresini de kontrol altına almıştır.

Bu alanlarda yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” dedi.

2 YPG’li yaşamını yitirdi

YPG, bugün sabah saatlerinde Batı Neşwa mahallesinde ilerleyen savaşçılar ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını ve 2 savaşçının yaşamını yitirdiğini duyurduç

33 çete öldürüldü

“Güçlerimizin Kobanê güneyinde, çete işgali altındaki alanlarda yürüttüğü operasyonlar devam etmektedir” diyen Basın Merkezi, Sirîn kuşatmasını tamamlayan YPG güçlerinın, DAIŞ çetelerinin değişik yönlerden düzenlediği saldırıları püskürttüğünü kaydetti.

Açıklamada “Dün sabah saatlerinde çeteler Maxaretên ve Malha köyleri arasından geçen yol üzerinde konumlanan gruplarımıza yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin püskürttüğü saldırı ardından çeteler havanlarla güçlerimizin mevziilerini bombalamıştır.

Öğlenden sonra ise aynı bölgede DAIŞ çeteleri patlayıcı yüklü bir araçla intihar saldırısı düzenlemiştir. Araç, güçlerimiz tarafından uzaktan patlatılarak imha edilmiştir. Bu intihar saldırısı ardından 40 civarında çete aynı bölgede konumlanan güçlerimize yönelik saldırı düzenlemiştir. Şiddetli çatışmalar ardından bu saldırı püskürtülmüştür. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 33 çete üyesi öldürülmüştür” denildi.

Sirîn’de 3 köy işgalden kurtarıldı 

YPG Basın Merkezi açıklamasında, Sirîn kasabasında kuşatmaya alınan çetelere Fırat nehri bölgesinden takviye yapıldığının tespit edildiğini ve savaşçıların dün gece operasyonlarını bu alanda yoğunlaştırdığını belirterek Qaraqozax köyünden güneye, Malha köyünden kuzeye doğru hareket eden savaşçılar ile çete grupları arasında Fırat nehri kıyısında şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydetti.

Açıklamada “Fırat nehrine paralel ilerleyen toprak yolu denetime alan güçlerimiz, ayrıca 3 köyü daha çete işgalinden kurtarmıştır.

Güçlerimiz karşısında tutunamayan çete grupları bu alanda patlayıcı yüklü bir araçla intihar saldırısı düzenlemiştir. Güçlerimiz bu aracı uzaktan patlatarak imha etmiştir. Bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir’ denildi.

YPG, bu alanda yürütülen arama-tarama faaliyetlerinde 1 çete cenazesiyle birlikte 1 adet katuşa, 1 adet havan, 1 adet 12,5mm’lik doçka, 1 adet BKC, 1 adet askeri araç, çok sayıda askeri malzeme ve cephanenin de ele geçirildiğini bildirdi./ANHA

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2015, 22:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER