Fuad Masum: Peşmerge Rakka operasyonuna katılmayacak

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Peşmerge Güçleri’nin Suriye topraklarına geçerek Rakka’yı kurtarma operasyonuna katılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Fuad Masum: Peşmerge Rakka operasyonuna katılmayacak
Fransa’nın başkenti Paris’te Uluslararası İklim Konferansı’na katılan Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, ABD askeri birliğinin Irak ordusu ile koordinasyon içerisinde hareket edeceğini kaydetti. ABD askerlerinin Irak’a gelmesi için parlamento kararına gerek olmadığını belirten Masum, parlamentonun daha önce Irak ve ABD arasındaki askeri işbirliğini onayladığını söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı, IŞİD’e karşı ABD öncülüğünde kurulan koalisyon ile Rusya liderliğinde kurulan dört devletli (Irak, Suriye, İran, Rusya) arasındaki ittifakın birbirinden farklı bir  işlevi olmadığını belirtti. Masum, Irak’ın, bizzat kendisinin önerisiyle 4’lü ittifak içinde  yer aldığını ve Bağdat’ın merkez olduğunu vurguladı.

Rakka’nın IŞİD’den kurtarıması operasyonuna Peşmerge’nin katılıp katılmayacağına ilişkin ise Fuad Masum, Peşmerge Güçlerinin Suriye topraklarına geçerek Rakka operasyonuna katılmayacağınıbelirtti.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, ‘’Peşmerge Güçleri’nin ve Irak ordusunun görevi Musul’u kurtarmaktır, Rakka’yı değil!’’ dedi.

Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin bu dönemde değiştirilmesinin yerinde olmadığını belirten Fuad Masum,‘‘Bu dönemde İbadi’nin değiştirilmesi ulusal çıkarlarımıza uygun değildir’’ ifadelerini kullandı./İLKEHABER

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER