Enver Müslim: Rusya ile görüşmeler olumlu geçti

Kobanê Yürütme Meclisi Başkanı Enver Müslim, Rusya’da Rus yetkililerle yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti.

Enver Müslim: Rusya ile görüşmeler olumlu geçti
Rusya’ya  bir dizi görüşme gerçekleştiren Kobanê Yürütme Meclisi Başkanı Enver Müslim, görüşme notlarını anlattı.
ANHA
'ya konuşan Müslim, ziyaretinin amacını, Demokratik özerklik sistemini Avrupa ve Batı toplumuna tanıtmak, Rojava ve Suriye’deki durumu tartışmak ve Kobanê’nin yeniden inşası için destek ve çözüm yolları bulmak olarak açıkladı.

Müslim, 20 Ekim tarihinde Moskova’da gerçekleşen ‘IŞİD karşıtı Birlik Kongresi’ne PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah başkanlığındaki bir heyetle katıldıklarını söyledi.

Kongreye DTK Eşbaşkanı Selma Ermak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı, HDP Dışilişkiler Temsilcisi Nazmî Gür ve Rusya’daki Kürt partilerinin temsilcilerinin de katıldığını belirten Müslim, “Kongrede ağırlıklı olarak Kürtlerin teröre karşı sergiledikleri duruş ve Kobanê’deki tarihi direniş ele alınıp tartışıldı. Kongre katılımcıları demokratik özerklik yönetimini ilgiyle karşıladılar, Suriye’nin gelecekteki yönetim şekline dönük tartışmalar oldu. Tartışmalarda bölge halkları arasında demokratik bir sistemin oluşturulması üzerinde duruldu” dedi.

'RUSYA İLE GÖRÜŞMELER OLUMLU'

Müslim, Rus yetkililerle yaptığı görüşmelerin de olumlu olduğunu söyledi.

Müslim, Duma Meclisinde yer alan siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere Rusya Komünist Partisi ve Liberal Parti ile önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini, Suriye, Rojava ve Rusya’nın Kürtlere yaklaşımını konuştuklarını ifade etti.

Müslim, Rojava modelinin örnek alınarak tüm Suriye’ye uyarlanabileceği beklentisi içerisinde olunduğunu kaydetti.

Müslim, Rusya Dışişleri Bakanı Mikhail Bogdanov ve danışmanlarıyla da Suriye krizinde çözüm yollarını görüştüklerini söyledi. slim, Bogdanov ile görüşmede tüm halkların, mezhep, inanç ve kültürlerin yer alacağı ve merkezi olmayan, halkların kendilerini yönetebileceği demokratik Suriye’nin çözüm için en gerçekçi yaklaşım olduğuna vurgu yapıldığını söyledi.

Müslim, Rusya'daki akademisyenlerin Rojava modelini de yakından incelediklerini ve büyük ilgi gösterdiklerini söyledi.Evrensel

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER