Araplar federasyona 'Evet' dedi

Cizîr Kantonu Eşbaşkanı Himêdî Deham çağrısıyla toplanan Arap aşiretlerirden Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi'ne tam destek geldi.

Araplar federasyona 'Evet' dedi
 Cizîr Kantonu Eşbaşkanı Şêx Himêdî Deham El-Hadî, Cizîr Kantonu'ndaki Şumer, Tey, Begara, Cês, Xewatina, Miamira, Enza, El-Şerabîn, Iqêdat, Zibêd, Cewala, Cebûr ve Mişahida Arap aşiretleri ile Girkê Legê'ye bağlı Til Elo köyündeki evinde bir toplantı düzenledi. Toplantıda bölgedeki gelişmeler, çete saldırıları, ENKS'nin Rojava'ya yönelik yürüttüğü kara propaganda faaliyetleri değerlendirildi.



Federalizme 'Evet' dediler



Temel meselelerin tartışılıp değerlendirildiği toplantı ardından, Cizîr Kantonu Yasama Meclisi üyesi Ekrem Mehşuş toplantı sonuç bildirgesini okudu. Mehşuş, toplantının Kanton Eşbaşkanı Himêdî Deham'ın talebi doğrultusunda gerçekleştiğini ve toplantıda bölgeye yönelik saldırılar, kimi çevrelerin demokratik federal sistemin Suriye'yi parçalayacağı yönündeki iddiaları ve Türkiye ile Kuzey Kürdistan'daki gelişmelerin değerlendirildiğini belirtti.

Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemin Suriye'yi parçalamak anlamına gelmediğini, çünkü sistemin tüm oluşumlar tarafından inşa edildiğinin toplantıda vurgulandığını belirten Mehşuş, toplantıya katılan tüm aşiretlerin demokratik federal sistemi benimsediklerini ve desteklediklerini vurgularken, bu modelin ortak ve toplumsal bir sistem olduğunun belirtildiğini ifade etti.




Hizmet komitesi kararlaştırıldı



Mehşuş, toplantıda Rojava'yı karalama çabalarına ilişkin "Suriye koalisyonunda yer alan kesimler, Kürt kardeşlerimize hakaret ettikleri için kınanmışlardır" ifadelerine yer verildiğini belirtti. Mehşuş, bölgeyi koruyan YPG/YPJ, Senadît ve diğer güçlere destek verilmesi gerektiğinin vurgulandığını belirttiği toplantıda, Cizîr Kantonu'nda yakın zamanda özgürleştirilen bölgelere hizmet ve destek sumak için bir komitenin oluşturulduğunu söyledi. Komitenin 20 kişiden oluştuğunu kaydeden Mehşuş, komite üyelerinin bölgedeki tüm temsilcilerden oluştuğunu ifade etti.



Mehşuş, komite çalışmalarının Cizîr Kantonu Eşbaşkanı Himêdî Deham, TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi Aldar Xelîl ve Yasama Meclisi üyesi Ekrem Mehşuş denetiminde geçekleşeceğini aktardı./DİHA

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER