Yüksekova Güncel

Yüksekova'da kayıp yakınları Kartal'ın Akıbetini Sordu

Yerel

Yüksekova’da Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları Şevket Kartal’ın faillerini sordu, sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları adalet arayışlarının 81’nci haftasında Şevket Kartal’ın faillerini sordu. İHD öncülüğünde Sanat Sokağı’nda düzenlenen eyleme çok sayıda vatandaş da destek verdi.


Eylemde ilk olarak konuşan İHD Yüksekova temsilcisi Muhyettin Önal, Başbakan Davutoğlu’nun Van’da söylediği ‘beyaz Toros’ sözlerine tepki gösterdi. Önal, ‘beyaz Toros’ kelimesinin Kürtlerin hafızasında iyi bir yer edinmediğini kaydetti.

Önal’ın ardından Şevket Kartal’ın hikayesini yeğeni Veysi Kartal okudu.

Şevket Kartal’ın 1994 yılında asker kaçağı olduğu için Irak’a gittiğini belirten Veysi Kartal, “Kardeşinin düğünü için Oremar'a geleceği sırada Alekanan köyünden geçerken PKK'li diye askere ihbarda bulunulmuş. Köyü ablukaya alan askerler silahsız olan Şevket'e ‘teslim ol’ çağrısında bulunduktan sonra ateş açmış ve Şevket’i öldürmüş” ifadelerini kullandı.

Kartal sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüksekova'ya dönen ailesi, çocuklarının panzerin arkasına bağlanarak çarşı merkezinde Mehter Marşı eşliğinde tur attıklarını görürler. Daha sonra cenaze Yüksekova Devlet Hastanesi bodrum katına atılarak, otopsi ve teşhis işlemleri yapılmadan belediyeye teslim ederek mezarlıkta toprağa verdiler"

Kartal yaşanan süreç üzerine dava açtıklarını ancak bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını kaydetti.

Hikayenin ardında 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.







Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.