Yüksekova Güncel

Yüksekova’da Kadınlar Günü Kutlandı

Yerel

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yoğun güvenlik önlemleri altında Musa Anter Parkında coşkulu bir şekilde kutlandı.

YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA-Yüksekova’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinlikleri kapmasında eski cezaevi kavşağında bir araya gelen çok sayıda kadın, ellerinde taşıdıkları dövizler ile Musa Anter Parkı’na yürüdü.

Etkinlikte konuşan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Sözcüsü Nazife Evin, zor bir süreçten geçildiğini ifade ederek, Kürt kadınlarının devlet ablukasına karşı iradesini ortaya koyduğunu belirtti.


“Bu irade bize moral ve motivasyon verdi” diyen Evin, “Bugün büyük bir mücadele yürütülüyor. Yeni bir yaşam inşa ediliyor” ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan Yüksekova Belediyesi Eş Başkanvekili Adile Kozay, kadınların katledildiğini, her türlü şiddete maruz kaldığını ifade ederek, “Bugün Kürt halkının bee.. Kürt halkını bitirmek istiyorlar ama biz öldürmekle bitmeyiz. Cizre’de, Silopi’de, Sur’da arkadaşlarımız katlediliyor. Biz onların yolunda yürüyeceğiz” dedi.

Daha sonra konuşan Eski Şırnak Milletvekili Leyla Güven, “Uzun ve zorlu bir yolumuz var. Anneler bunca zaman çok gözyaşı döktü. Onlar kahraman annelerdir. Zindandaki ve direnişteki kadınları selamlıyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çekilen halaylar ile etkinlik sona erdi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.