Yüksekova Güncel

Yüksekova'da 'Anneler Günü' etkinliği

Yerel

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Gençlik merkezi müdürlüğünün spor salonunda ‘Anneler Günü’ etkinliği düzenlendi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Belediyesi ve Aile Destek Merkezi iş birliğinde ilçe gençlik merkezi müdürlüğünün spor salonunda, yaklaşan ‘Anneler Günü' dolayısıyla program düzenlendi.

Düzenlenen programa Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, Yüksekova Garnizon Komutanı Albay Şahin Dündar Güngör, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Yüksekova Emniyet Müdürü Haluk Baş, Aile Destek Merkezi Müdürü Zübeyde Özcan, Kadınları Toplumsal Destekleme Derneği Başkanı Müjgan Erdem, kurum amirleri ve çok sayıda kadın katıldı.



Program'da konuşan Kaymakam Kaşıkçı, Annenin evi, çocuğu ve her şeyi yöneten ve yetiştiren kişi olduğunu belirtti.

Kaşıkçı, "Yaşımız kaç olursa olsun hangi makam ve mevkiye gelirsek gelelim anne için evlat değişmiyor. Bizdeki anne ve toplumumuzdaki anne her zaman farklı ve yaşatılması gereken bir değer" şeklinde konuştu.



Ardından Kadınları Toplumsal Destekleme Derneği Başkanı Müjgan Erdem ise "Kadının toplumda söz sahibi olduğunu biliyoruz. 'Cennet anaların ayağının altındadır' diyen Peygamber Efendimizin izinden gidenler olarak, kadına verilen değerin çok yüksek olduğunu söylemek istiyorum" dedi.



Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak da hayatın her alanında sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden annelerin huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu belirterek, “Annelerin ailenin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olduğunu dile getiren Toprak, "Her türlü ayrımcılıkla mücadele etmek, kadın erkek herkesin sorumluluğudur. Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz." ifadesini kullandı.

Müzik eşliğinde halayların çekildiği etkinlikte kadınlara hediyeler verildi.





































Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.