Yüksekova Güncel

Yüksekova 3 Evladını Uğurladı

Yerel

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün çıkan olaylarda hayatını kaybeden Diyar Akın, Diyar Ertaş ve Şemdinli’de yaşamını yitiren PKK’li Erdelan Şaho’nun cenazeleri bugün on binlerce kişi tarafından son yolculuğun uğurlandı.

YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA-Yüksekova’da dün çıkan gerginlik esnasında zırhlı araçtan açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Diyar Akın ile 17 yaşındaki Diyar Ertaş’ın cenazeleri Hakkari Devlet Hastanesi’ndeki otopsi işlemlerinin ardından aileleri ve MEYADER tarafından teslim alındı.

Şemdinli’de 4 Ekim’de çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK’li Erdelan Şaho’nun da (Zanyar Mehemmedpur) cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından yola çıkarılarak Ertaş ve Akın’ın cenazeleri ile birlikte Yüksekova’ya getirildi.

Yüksekova’ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan Şakitan köprüsünde karşılanan cenazeler, yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde şehir merkezine getirildi. Buradan da kitlesel bir şekilde cenazeler, dini vecibeleri yerine getirilmek üzere Orman Mahallesi’ndeki Hacı M. Şerif Camisi’ne getirildi.

‘3 CENAZE YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ’

Cenazeler Orman Mahallesi’ndeki ‘Yeni şehitlik’mezarlığına getirildi. İran doğumlu PKK’li Erdelan Şaho’nun ailesinin de katıldığı cenaze töreninde 3 cenaze yan yana toprağa verildi.

Cenazelerin toprağa verilmesinin ardından kitle, Ertaş ve Akın’ın vurulduğu yere gitti. Orient İş merkezi önünde toplanan kitleye konuşan MEYADER yönetici Cengiz Ortaç ölümlerle hiçbir milletin bitmeyeceğini belirtti. Barışın gelmesi dileğinde bulunan Ortaç, “Artık anaların gözyaşları akmasın” dedi.

‘KÜRTLERE SAVAŞ AÇMIŞTIR’

Daha sonra konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan,  AKP hükümeti 7 Haziran’dan sonra ve hatta ötesinde başlayan kobani’ye ilişkin Kobani düştü ha düşecek diyen bir zihniyet Kobani düşmeyince bütün orta doğunun despot rejimlerine rezil rusrfa olan AKP hükümeti ve onun asıl başları olan Tayyip Erdağan Kürt halkına ve Kürt kamuoyunun ve kurumlarına savaş açmıştır.

‘BARIŞA BİR ADIM YAKINKEN’

Barışa bir adım yakınken bugün Türkiye’nin dört bir tarafına cenazeler giriyor. Diyen vekil Akdoğan, “İş merkezi önünde Diyar Akın ve Diyar Ertaç kardeşlerimizin vurdular. AKP hükümeti Buradaki Kürtlerin çocuklarını hedef alarak yok edeceğinizi bu mücadeleyi yok edeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz” dedi. 

Kürtler ile Türkler arasındaki birlikte yaşama duygusuna zarar verdiklerini belirten Akdoğan söyle söyledi. “Kürtler bu topraklarda yaşıyor. Ve yaşamaya da devem edecek bu topraklardan Tansu Çiller gibi Mehmet Ağır gibi Süleyman Demirel gibi defolup gidecek olan AKP zihniyetidir. Halkımız değildir. Dedi.

‘ÜZERİME ÖLÜM KUSMAYA ÇALIŞAN BİR HÜKÜMET VAR’

Zor bir süreçten geçerken dile getiren Akdoğan, üzerimize bu kadar ölüm kusmaya çalışan bir hükümet varken bizimde buradan onların bu savaş çığlıklarına bu despotik yöntemlerine karşı inadına barış diyeceğiz dedi. 

Ardından konuşan Diyar Ertaş’ın babası Cengiz Ertaş, “Hukuk devleti diyenler sözkonusu Kürtler olunca bu işlevi yerine getiriyor musunuz?” dedi. 

Kimseden korkmadıklarını belirten Ertaş, “Bunların tek korkacağı şey barıştır. İnadına barış diyeceğiz” şeklinde konuştu. Cenazeye katılanlara teşekkür eden Diyar Akın’ın amcası ise “Bütün Kürt halkının başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.