Yüksekova Güncel

'Yeni yaşam' Hakkari dağlarında yankılanıyor

Yerel

HDP'nin Merzan Mahallesi'nde düzenlediği mitinge katılmak için Hakkarililer sabahın erken saatlerinden itibaren alana akın etti. Miting nedeniyle kent boşalırken, alanı dolduran on binlerin coşkulu sloganları Hakkari dağlarında yankılanıyor.

 HDP'nin final mitinglerinden birinin gerçekleştirildiği Hakkari'de on binler, Merzan Toprak Sahası'nda alanı hıncahınç doldurdu. "Bizler Meclis'e Bizler HDP" sloganı ile inleyen alana sabahın erken saatlerinden itibaren köy ve tüm ilçelerden halk konvoylarla gelmeye başladı. Kent merkezinde ise halk mahalle meclislerinin pankartları ile alana aktı. Birçok yurttaş ise Cuma namazını kıldıktan sonra camilerden çıkıp mitinge katılırken, işçi ve memurlar işlerine, öğrenciler ise okullarına gitmeyerek "Yeni Yaşam" mitingine katıldı. Miting nedeniyle kent merkezi neredeyse boşalırken, esnafın da kepenklerini kapattığı görüldü. 

Alan rengarenk 

Çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan on binlerce yurttaş giydikleri şal û şepik, kiras û fistanlar ile alanı renk cümbüşüne çevirirdi. HDP bayrakları ve üzerlerinde "Büyük İnsanlığa Evet De" pankartlar ile süslenen alana çıkan yollar ise HDP eş genel başkanlarının fotoğraflarının bulunduğu pankartlar ile donatıldı. Yine, alanın girişinde Demirtaş atkıları ile sarı, kırmızı ve yeşil flamaların satıldığı stantlar açılırken, halk stantlara büyük ilgi gösterdi.

Sarı, kırmızı ve yeşil renkler ile çiçek bahçesine dönüştürülen alanda, farklı tarihlerde özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren YPG/YPJ, HPG, PKK'lilerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar asıldı. Ayrıca alan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın dev posterleri ve KCK'nin dev bayrağı alana asılırken, Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi de unutulmadı. 

Mizah dolu pankartlar

Dün Erzurum'da gerçekleştirilen HDP mitinginde faşist grupların saldırısına uğrayan halkı da unutmayan Hakkarililer, "Hakkari'den Erzurum'a, halklara selam olsun" pankartı açarken, mizah dolu, "Yalancı ve itirafçı Melih Gökçek'ten hesap sorulacaktır", "AKP'nin son kullanma tarihi 7 Haziran", "Yüzde 10 barajı nedir ki? Bizler dağları aşıp geldik", "Reco Aga sizin parti poxi yemiştir", "Seni başkan yaptırmayacağız Dizo" ve "Bugün Maho Ağa ile Bilo'nun jübilesidir" pankart ve dövizleri dikkat çekti. 

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ ise binlerce yurttaş tarafından yüzlerce araçlık konvoy ile kentin girişinde karşılandı. KCK ve PKK bayrakları ile süslenen konvoyda bulunan araçlara yoldan geçen yurttaşlar araçları ile katılırken, yüzlerce yurttaş Yüksekdağ'a yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Alanda halaya duran on binlerin coşkusu, Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan'ın alana gelmesiyle ikiye katlandı.

Miting programı saygı duruşu ile başladı. Daha sonra KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın Botan halkını selamlayan görüntülü mesajı yayınlandı. Bayık'ın seçimlere ilişkin değerlendirmelerini pür dikkat dinleyen on binler, hep bir ağızdan "Bijî serok Apo" sloganları attı. 

Miting programı "Yeni Yaşam" adaylarının konuşmaları ile devam ediyor.DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.