Yüksekova Güncel

TUHAD-FED Gözaltı Operasyonlarını Kınadı

Yerel

Yüksekova TUHAD-FED şubesi son zamanlarda yaşanan gözaltı operasyonları ile hava saldırılarına tepki gösterdi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Tututklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma (TUHAD-FED) Yüksekova şubesi son zamanlarda Türkiye'nin birçok kentinde sürdürülen gözaltı operasyonları ile hava saldırılarına tepki gösterdi. 

TUHAD-FED Yüksekova şubesinde yapılan basın açıklamasına Yüksekova Belediyesi Eş Basşkanları, HDP-DBP temsilcileri, barış anneleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.,

Basın açıklamasını TUHAD-FED yöneticisi Remziye Yaşar okudu.

Yaşar, Suruç Katliamı ile başlayan bir sürecin hava saldırıları ve gözaltı operasyonları ile sürdüğünü belirterek "Gözaltı, tutuklama, sansür ve tehditler 90'lı yılları aratmayacak düzeye ulaşmıştır. En kirli savaşta dahi insanların cenazelerini almasına izin verilirken AKP buna dahil tahammül edememektedir" dedi.

Türkiye'nin birçok yerinde operasyon ve infazların gerçekleştirildiğini vurgulayan Yaşar, "AKP yandaş medyayı da yanına alıp savaşı körükleyerek her geçen gün daha saldırgan bir hale dönüşmektedir" ifadelerini kullandı.

Yaşar, milletvekilleri de olmak üzere aydın, sivil toplum örgütleri ve gazetecilerin hedef gösterildiğini aktardı.
Operasyon ve katliamların karşısında duravaklarını kaydeden Yaşar, "Sayın Erdoğan'a buradan diyoruz ki; Seni Başkan yaptırmadığımız gibi sana savaş da yaptırmayacağız" şeklinde sözlerini noktaladı.




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.