Yüksekova Güncel

Özdemir: Çapraz, terörist değildir

Yerel

Hakkari İl Genel Meclisi Eş Başkanı Lokman Özdemir, 28 Kasım’da zırhlı araçtan açılan ateşle yaralanan İl Genel Meclisi üyesi Sibel Çapraz hakkında Hakkari Valiliği’nin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde 28 Kasım gecesi Eski Kışla ve Dize Mahallesi’ne polisler tarafından hendek ve barikat operasyonu düzenlenirken, operasyon esnasında İl Genel Meclisi üyesi Sibel Çapraz ve Sefer Terzioğlu isimli iki kişi yaralanmıştı.

Olayla ilgili açıklama yapan Hakkari Valiliği, yaralanan kişilerin baş harflerini yazarak “Yaralılardan örgüt mensubu S.T.’nin “Terör Amaçlı Patlayıcı Madde Atma” suçundan kaydının bulunduğu, yaralı örgüt mensubu S.Ç.’nin ise “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Suç İşlemeye Alenen Tahrik Etme” suçundan Yüksekova Sulh Ceza Hakimliğince aranmasının olduğu tespit edilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

''Çözüm süreci buzdolabından çıkarılmalıdır” 

Hakkari İl Genel Meclisi üyeleri, basın toplantısı düzenleyerek Valiliğin açıklamasına tepki gösterdi. Toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Eş Başkanı Lokman Özdemir, “Hakkari Valisi’nin açıklamalarını doğru bulmadıklarını belirterek, “Sibel Çapraz, halk tarafından seçilen İl Genel Meclisi üyesidir, terörist değildir. Sibel Çapraz’ın elinde silah, Molotof ve taş yoktu. Yaşanan olayların büyümemesi için . Biz defalarca savaşın, ölümün, tutuklamanın çözüm olmadığı söyledik. Kürt sorunu demokratik yöntemlerle çözülmelidir. Çözüm süreci buzdolabından çıkarılmalıdır” dedi.

30 yıllık süreçte binlerce insanın yaşamını yitirdiğini belirten Özdemir, “Savaştan yana olanlar empati yapmalıdır. Annelerin acısını herkes yüreğinde hissetmelidirç. Biz kesinlikle savaştan yana değil barıştan yanayız. O nedenle bir an önce bu çatışmaların, operasyonların, ölümlerin durdurulması gerekir. Dış güçlerin hedefi ülkeyi parçalamak ve bölmektir. Biz bölmekten yana değil, demokratik yöntemlerle Türkiye’de yaşayan bütün halklar ile yaşamak istiyoruz ve bunun için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

''Savunmasız, silahsız insanlara bu şekilde yaklaşılmaz''

Ardından konuşan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede, Yüksekova’daki çatışmalı ortamı hatırlatarak, “Bugüne kadar olayları yatıştırmak için büyük çaba harcayan Sibel Çapraz polis tarafından vuruldu. Aynı şekilde tamamen silahsız olan Sefer Terzioğlu da yaralandı. Bu kabul edilecek bir şey değildir. Bu yol, bu yöntem doğru değildir. Sibel Çapraz hiçbir zaman şiddetten yana olmadı, eline silah almadı. Halkın temsiliyetini yerine getirmek için canlı kalkan olmak istedi ve o esnada vuruldu.” dedi.

“Bu olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” diyen Dede, “Bu olayların sebebi AKP hükümetinin yanlış politikalarıdır. Sibel Çapraz’ın şahsında onu seçen halka kurşun sıkılmıştır. Savunmasız, silahsız insanlara bu şekilde yaklaşılmaz. Bu, çözüm üretemeyenlerin işidir” ifadelerini kullandı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.