Yüksekova Güncel

Minikler Yarıştılar

Yerel

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Derecik Beldesinde bulunan Derecik Samanlı İlk Öğretim Okulu’nda eğitim gören öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenlendi.

ABDULLAH KAYA- DERECİK

Bu yıl ilk defa Samanlı İlköğretim Okulunun 3.'inci ve 4.’inci sınıf öğrencileri arasında düzenlenen bilgi yarışmasında, Genel Kültür ve Genel Yetenek ile oluşan 25 soru soruldu.
 

Hacı Bey Çayı kenarında düzenlenen bilgi yarışmasına Okul Müdürü Muhsin Sevim, çevre köylerdeki okul müdürleri, okul öğretmeleri, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Yarışma öncesinde bir açıklama yapan okul müdürü Muhsin Sevim, “Yarışmadan ziyade 'Bilgi eğlencesi' olduğunu okulun tüm öğrencilerinin gözlerinde birinci olduğunu belirten Sevim, Derecik beldemizde artık eğitimin hakim olduğunu kaydetti. Sevim, “ Samanlı köyü ilköğretim okulu olarak ilk defa bilgi yarışmasını düzenledik. Hacı Bey Çayı yani sınırın sıfır noktasında açık alanda yarışmamızı düzenledik. Doğanın güzelliği ile öğrencilerimizi Çayır kenarında güzel bir şekilde bilgi yarışması yaptık.” dedi. 

3-4 sınıflar arasında düzenlen bilgi yarışmasından sonra dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Ödül töreninden sonra öğrencilerin hazırladıkları oyunlar oynandı.












Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.