Yüksekova Güncel

Mezarlıkların tahrip edilmesi Yüksekova’da protesto edildi

Yerel

Son dönemlerde PKK’lilere ait mezarlıkların tahrip edilmesi Yüksekova’da yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

YÜKSEKOVA - PKK’lilere ait mezarların operasyon ve baskınlara tahrip edilmesi Yüksekova’da birçok kişinin katıldığı basın açıklaması ve yürüyüş ile protesto edildi.

Gever Demokratik Toplum Meclisi bileşenleri tarafından organize edilen yürüyüşe HDP-DBP yöneticileri ve belediye eş başkanları da destek verdi.

HDP binası önünde bir araya gelen kitle sloganlar eşliğinde Orman Mahallesi’ndeki mezarlığa kadar yürüdü.

Burada ilk olarak konuşan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin bütün ilahi dinlerde cenazelere hürmet gösterildiğini ifade etti.

Dağlıca’da geçtiğimiz günlerde yaşanan ve 16 askerin hayatını kaybettiği çatışmaya değinen Dede, “Türk devleti hala cenazesine sahip çıkmıyor. Buradan o askerin ailesine sesleniyoruz; cenazeniz Doski bölgesindedir, gelin cenazenize sahip çıkın” dedi.

Varto’da PKK’lilere ait mezarlığın tahrip edildiğini hatırlatan Dede, “İnsanlıktan nasibini alamamışlar. Bütün politikaları şeytanın işi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Kürt illerinde ilan edilen öz yönetime de vurgu yapan Dede, Kürtlerin öz yönetimden başka çareleri kalmadığını belirtti.

Dede’nin ardından basın açıklamasını Gever Demokratik Toplum Meclisi Koordinasyonu Eş Başkanı Deniz Bülbün okudu.


Kürt halkının değerlerine saldırı yapılarak ahlak sınırının aşıldığını ifade eden Bülbün, “Bir yandan şehitlerimize işkence ediyorlar bir yandan mezarlıklarını tahrip ediyorlar.  DAİŞ çeteleri ile bir farkları yok. Kürt halkı her şartta Cizre, Gever ve Silvan gibi direnecektir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 24 Eylül'de Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK'li Bayram Ercik'in cenazesinin yarın 14:00'de Yüksekova'da toprağa verileceği belirtildi.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.