Yüksekova Güncel

Kaldırım işgali vatandaşı bezdirdi

Yerel

Yıllardır bir türlü çözüm getirilemeyen Cengiz Topel’deki kaldırım işgali bu yılda yazın başlamasıyla beraber yine sorun olmaya başladı. Vatandaşların yoğun şikayetleri dikkate alınmazken, belediye ise, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘kaldırım işgali ile ilgili çalışmalarımız var, fakat seçimlerden dolayı daha başlayamadık’ Dedi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova’da  ilkbaharın gelmesiyle beraber her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşların yıllardır şikayetçi olduğu kaldırım iş gali başladı. Kahvehanelerin taburelerini gelişi güzel bırakmaları ve çarşı merkezindeki esnaflarında gıda ve meyve gibi eşyalarını dışarı bırakmaları yıllardır çözüm getirilemeyen bir sorun haline geldi.


Kaldırımlarda bazen yürüyüş alanın çok daraldığını belirten vatandaşlar,  hem kahvehanelerin bıraktıkları masalar yüzünden, hemde esnafların gıda ve meyvelerini satışa sunmak için, dışarı çıkarttıkları sebze ve meyve kasaları yüzünden yürüyemiyoruz. Bunu defalarca dile getirdiklerini belirten vatandaşlar buna kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.


“BELEDİYE'NİN MUTLAKA ÇÖZÜM GETİRMESİ LAZIM”

Kaldırım işgalinde en çok kadınların etkilendiğini  belirten ve ismini vermek istemeyen bir kadın, bazen mecburi olarak Cengiz Topel Caddesi’nden geçiyoruz. Ama maalesef hem kaldırım işgali yüzünden hemde çay tabureleri yüzünden zar zor geçiyoruz. Bu gerçekten Yüksekova’nın bir sorunu. Buna Belediye’nin derhal ve mutlaka bir çözüm getirmesini istiyoruz’ dedi.


“SEÇİMDEN SONRA  KALICI BİR ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

Konu ile ilgili Yüksekova Güncel’e açıklamalarda bulunan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı  Ruken Yetişkin, bizim kaldırım işgali ile ilgili  çalışmalarımız var, fakat yaklaşan seçim dolayısıyla ilgili şu anda bir şey yapamıyoruz. Seçimden sonra kaldırım işgali ile ilgili kalıcı bir çözüm üreteceğiz’ dedi.














Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.