Yüksekova Güncel

Irmak: Şapatan köyü gerillanın emanetidir

Yerel

HDP Hakkari Milletvekili adayı Selma Irmak, seçim çalışmaları Şemdinli'de devam ediyor. Irmak, "Şapatan köyü gerilanın ve şehitlerin emanetidir" dedi.

 HALİT YİĞİT- YÜKSEKOVA GÜNCEL- ŞEMDİNLİ

ŞEMDİNLİ-7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler için çalışmalarını sürdüren Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak Şemdinli’nin Altınsu (Şapatan) köyünde düzenlenen şölene katıldı.

Şölene kalabalığa hitap eden Irmak, " Bugün barış elçilerinin Türkiye’ye giriş yaptığı alandaydık. Barış gurubunu karşılayan Gare halkı bizleri de aynı sıcaklıkla karşıladılar. Bundan mutluluk duyduk ve buraya geldik. Gelmeden önce arkadaşlarımız uyardı. Şapatan köyü sıradan bir köy değil. Şapatan köyünü diğer köyler gibi görmeyin. Şapatan köyü Gerilan’ın yeridir. Bu köy Kürt Özgürlük Mücaledesi’nin ilk başladığı köydür. Bu köy birinci kaledir ki, gerillanın kendini muhafaza ettiği, inandığı ve ayakta durduğu köydür. Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin başlangıcısınız. Sizler Kürt halkının onurusunuz. Sizler Gerillanın ve şehitlerin emanetisiniz." dedi.

 Yapılan konuşmaların ardından Felem Aker tarafından ‘Dayê’ isimli şiir okundu. Irmak ve beraberinde bulunan kalabalık heyet müzik şöleninde halay çekti.






Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.