Yüksekova Güncel

İHA Hakkari İl Temsilcisi Taş, serbest bırakıldı

Yerel

İhlas Haber Ajansı (İHA) Hakkari İl Temsilcisi Feyzullah Taş “Delil Karartma” iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

YÜKSEKOVA GÜNCEL
HAKKARİ-Polislerin sabaha karşı Dağgöl Mahallesinde yaptıkları ev baskınında gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürülen İhlas Haber Ajansı (İHA) Hakkari İl Temsilcisi Feyzullah Taş “Delil Karartma” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınma gerekçesi ise bir süre önce Berçelan mahallesinde çıkan çatışmada polislere silahla ateş açan göstericinin elinde “BEN” olduğu ve fotoğrafta montajla silindiği iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltı ile ilgili adliye binası önünde açıklamalarda bulunan İhlas Haber Ajansı (İHA) Hakkari İl Temsilcisi Feyzullah Taş, Sabaha karşı 03:15 civarında evine baskın düzenlediğini belirten Taş,” Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Ekipleri savcılık talimatıyla evinde arama yapacaklarını söylediler.

Bende gerekçe nedir dedim.? Gerekçenin Berçelan Mahallesindeki olaylarda bir fotoğraf çektiğimizi ve fotoğrafta oynama olduğunu söylediler. Kendilerinin göstrediği videoda yüzü maskeli göstericinin elinde “BEN” olduğunu fakat yine sizin fotoğrafınızda “BEN” olmadığını söylediler.

“BİR BEN YÜZÜNDEN GÖZALTINA ALINDIM”

Devamında Taş,” Görüldüğü gibi bir ben yüzünden gözaltına alınıyoruz. Fakat fotoğraflarda hiçbir zaman montaj yapmadık” dedi.

“FOTOĞRAF MAKİNEM, BİLGİSAYARIM VE CEP TELEFONUMA EL KONULDU”

Taş,” Serbest bırakılmama rağmen savcılık talimatıyla ikinci bir emre kadar fotoğraf makinem, bilgisayarım ve cep telefonuma el konuldu. Fotoğraf makinem dijital. Normalde karta el koymaları gerekiyordu. Fotoğraf makinemin, bilgisayarım ve cep telefonumun geri verilmesini talep ediyorum” dedi.

Mahkeme kararından sonra adliyede serbest bırakılan gazeteci Taş’ın meslektaşları dost ve akrabaları ile çok sayıda vatandaş geçmiş olsun dileklerinde bulunurken Taş’ın eşi gözyaşlarını tutamayarak eşine sımsıkı sarıldı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.