Hakkari ve Yüksekova'lı iki kadın bir araya gelerek, İstanbul Avcılar semtin’de tandır ekmek fırını açarak avcılar,esenyurt ve beylikdüzünde ikamet eden 15 bin hakkarili olmak üzere istanbullulara hizmet etmeye başladılar.
Hakkarili iki ev hanımı bölgenin tadı olan lavaş ekmeği (kade) kete,girde ve içli kade gibi hakkari usulü hamur ürünlerinin imalatı için avcılar semtin’de bir tandır ekmek fırını kurarak,bölge kültürünü istanbula taşıdılar.
Kurdukları tandır fırın’da iki bayan olmak üzere, günde sekiz saat çalışarak 5 bin ekmeği çıkarmayı başardılar.
Hakkari kadınların kültürel miras olarak bilinen tandır ekmeğini istanbulun hemen hemen her yerine ulaştıma çabalarını en iyi şekilde yapacaklarını ve bundan sonra bu tandır ekmeğini her insanımızın yemesini sağlayacağız.dedi
Yaklaşık bir yıldır bu hizmeti yaptıklarını söyleyen Hakkari'li kadınlar şöyle devam etti; Bizimle beraber üç aile geçimini tandır ekmeğini satarak sağlıyor.Farklı bölgelerin insanlarıda bizden lavaş ekmeğini alıyor ve çok beğeniyorlar diyerek, Hakkari’nin bu kültürünü yaşatacaklarını ve burada sürdüreceklerini belirttiler.