Yüksekova Güncel

Hakkari- Çukurca Karayolu ulaşıma açıldı

Yerel

10 Ağustos tarihinden bu yana farklı noktalarına kazılan hendekler nedeniyle kapalı olan Hakkari-Çukurca Karayolu PKK’nin çatışmasızlık kararı almasının ardından ulaşıma açıldı.

YÜKSEKOVA GÜNCEL

HAKKARİ - PKK’nin 'çatışmasızlık' kararı almasıyla 10 Ağustos’tan beri kapalı olan Hakkari -Çukurca Karayolu da ulaşıma açıldı. aylardır kapalı olan yolu kendi imkanları ile açan vatandaşlar Karayolu ekiplerinin bölgeye gelerek yolu temizlemesini bekliyorlar. 

Yolun kapalı olması nedeniyle alternatif yolları kullanmak zorunda kalan ve bu yüzden büyük zorluklara göğüs geren vatandaşlar yolun ulaşıma açılmasını büyük bir sevinç ile karşıladılar.
KCK’nin 'Çatışmasızlık' kararına karşılık verilmesini isteyen bölge halkı çatışmalar nedeniyle aylardır kullanamadıkları yolun bir daha kapanmaması için taraflara sorumluluk alma çağrısı yaptılar.

Yolun açılması ile birlikte yollara düşen sürücüler aylar sonra kapalı olan yolun yeniden açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, yolun taş ve topraktan temizlemeleri için yetkililere çağrı yaptılar.

Hendeklerin çevredeki köy sakinleri tarafından doldurulduğunu anlatan sürücüler, Karayolları yetkililerinin büyük oranda tahrip olan yoldaki taş ve topraklar biran önce temizlenmesini ve yolun daha güvenli olması için gerekli olan onarımların yapılmasını istediler.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.