Yüksekova Güncel

Fettah Es toprağa verildi

Yerel

Yüksekova'da dün çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren Fettah Es, binlerce kişi tarafından toprağa verildi.

YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece Orman, Kışla ve Mezarlık mahallelerine zırhlı araçlar ve havanlarla düzenlenen saldırıda, evinin üst tarafında vurulan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 3 çocuk babası terzi Fettah Es'in cenazesi Yüksekova Devlet Hastanesi'nden alınarak, Orman Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi.

Cenazenin evin önünde yıkandığı esnada, Es'in küçük yaştaki çocukları da hüngür hüngür ağladı. Daha sonra kardeşleri ve küçük çocuğu tarafından omuza alınan cenaze, slogan ve alkışlar altında Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa getirildi.

Burada cenaze namazı kılınan Es'in cenazesi, dua ve gözyaşları eşliğinde toprağa verildi. Defin işlemlerinin ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, devletin Yüksekova'da katliam gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Bunun hesabını zalimlerden soracağız.



Babasız kalan bu çocuklar ömürlerinin sonuna kadar babalarının katillerinin yakasını bırakmayacak. Hepimizi de katletseniz onurlu bir yaşama kavuşuncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Zeydan, konuşmasının sonunda, yarın saat 10.00'da HDP ilçe binası önünden başlayacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. 

Ağabeyinden 'barış' vurgusu
Es'in ağabeyi Muhyet Es ise, katliamlara rağmen barışta ısrarcı olduklarını dile getirerek, "Zalimler kardeşimi katletti, küçük çocuklarını babasız bıraktı. Ama biz her şeye rağmen intikam değil barış istiyoruz. Tekrar ediyorum, biz barış istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.