Yüksekova Güncel

Esendere'de Yol Çalışması

Yerel

Esendere Belediyesi, Güvenli köyünde yol genişletme ve stabilize çalışmalarını sürdürüyor.

YAŞAR KAPLAN- YÜKSEKOVA GÜNCEL

ESENDERE-Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Belediyesi 2015 yılı programında yer alan çalışmalarını hayata geçirmeye devam ediyor.  Esendere Belediyesi, Güvenli (Şahı) ile belde arasındaki 6 kilometrelik yolunda genişletme ve zemin iyileştirme çalışmaları yapılıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Esendere Belediye Eşbaşkanı Akif Kaya, 6 kilometre uzunluğundaki, Güvenli (Şahı) köy yolunu 3 metre genişlikten 12 metre genişliğine çıkarıldığı, yolda altyapı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü belirtildi. Önümüzdeki yıl ise bunun asfaltını dökeceğiz dedi.


EN ÖNEMLİ SIKINTI YOL

Başkan Kaya, Güvenli köyü sakinleri en önemli isteklerinin yol olduğunu söyledi. Bu sağlandığında köylerimiz mahalleye dönüşmüş olacak. Yapılan çalışmalarla mesafelerin de kısaldığını kaydeden Başkan Kaya, " Belediyemiz bu amaca hizmet ederek, girdikleri noktada önce yeni yol açma çalışmaları, genişletmeler yapıyor. Bu çalışmalar yolları güvenli hale getirdiği gibi insan hayatını da kolaylaştırıyor. Gevenli köyü yolu bitirdikten sonra Beldemize bağlı diğer köylere aynı şekilde çalışmalarımız devam edecektir.  İfadelerini kullandı.

İLK DEFA HİZMET GÖRÜYORUZ

Köy sakinlerinden İlyas Fırtına, “Yollarımız çok dardı kışın birçok araçlarımız yolun dar olması nedeniyle şarampole yuvarlanıyordu.  Belediye başkanımız talimatı ile yolumuz genişletiliyor. İlk defa hizmet görüyoruz. Gönül rahatlığı ile artık köyümüze gidip geliyoruz” dedi. 










Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.