Yüksekova Güncel

Eş başkanlar sağlık kontrol’ünden geçirildi

Yerel

İfade vermek için Hakkari Adliyesi’ne giden ve savcılık talimatıyla gözaltına alınan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları, ette savcıya ifade veriyor.

 Hakkari Ket Meclisi’nin yaptığı ‘Öz yönetim’ açıklamasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aranan ve 20 Ağustos tarihinde Hakkari Adliyesi’ne giderek ifade vermek isterken beklenmedik şekilde gözaltına alınan Hakkari Beledisi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, bugün öğle saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildiler. 

Eş başkanların burada yapılan sağlık kontrollerinin ardından tekrar emniyete götürüldüğü öğrenilirken dosya savcısının eş başkanların ifadelerini almak için İl Emniyet Müdürlüğü’ne gittiği belirtiliyor.

Eş Başkanlar Hatipoğlu ve Çiftçi'nin avukatlarının da ifade işlemi için emniyete gittiği öğrenildi.

Daha önce ifade vermek için emniyete giden HDP Merkez ilçe eş başkanı İsmail Sihat Kaya'nın da emniyette tutulduğu öğrenildi. 

Eş Başkan Dilek Hatipoğlu'nun emniyette savcıya ifade verme işleminin sona erdiği öğrenilirken, diğer eş başkan Nurullah Çiftçi ve HDP Merkez ilçe eş başkanı İsmail Sihat Kaya'nın ifade işlemlerine henüz başlanmadığı öğrenildi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.