Yüksekova Güncel

Emniyette işkencenin kanıtı

Yerel

Yüksekova'da özel hareket timleri tarafından darp edilerek gözaltına alınan Hüdada Tokçu'nun, gözaltında çekilen fotoğrafı emniyette yapılan işkenceyi gözler önüne serdi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, dün Gever Kültür ve Sanat Derneği'nin bulunduğu parkın özel harekat timlerinin kurşun yağmuruna tutması ardından darp edilerek gözaltına alınan Hüdada Tokçu'nun, gözaltında işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan Tokçu ile görüşen avukatı, aldığı darbeler sonucu yüzünde kanayan yaranın bulunduğu Tokçu'nun fotoğrafı paylaştı. 7 Aralık 2013 tarihinde özel harekat timleri tarafından infaz edilen Bemal Tokçu'nun ağabeyi olan Tokçu'nun tıpkı 90'larda gözaltında yaşanan işkencelere maruz kaldığına dikkat çeken avukatı Necmettin Çoruh, "Tıpkı 90'lı yıllardaki işkence ve keyfi uygulamalara başladı. Polisler artık ne hakim ne de savcı kimseyi dinlemiyor. Müvekkilimin yüzündeki yara açıkça görülmektedir. Vücudunun farklı yerlerinde de yara izleri var. Yakaladıktan sonra onlarca kişi darp etmeye başlamış" dedi. 

'Polis çocuklara işkence yapıyor'

Polisin ilçede çocuk, yetişkin demeden işkence uyguladığını söyleyen İHD Yüksekova Şube yöneticisi Rahmi Bor ise, "Polislerin konuşlandığı Eczaneler Sokağı'nda polislerin çocuklara işkence yaptığını şahsen gördüm. Burada hak ihlallerinin sınırı yok. Devletten, insanlara işkence yapan devlet oluyor. Arkadaşımıza kaba dayak ve işkence yapılmıştır" diye konuştu. DİHA



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.