Yüksekova Güncel

DNA testi vermek için Yüksekova’dan Erzurum’a İran üzerinden gitti!

Yerel

Yüksekova'dan Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gitmek isteyen Sabri Sırrı, ilçede devam eden yasak gerekçesiyle engellenince önce İran'a, ardından da Van üzerinden Erzurum'a geçebildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçede hayatını kaybeden 31 kişinin cenazesi Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda bekletiliyor. Erzurum ATK önünde çocuklarının cenazelerini teşhis etmek isteyen ailelerin bekleyişi de sürerken, ATK'de farklı yerlerde yaşamını yitiren 5 PKK'linin cenazesi ile toplamda 36 cenaze teşhis edilmeyi bekliyor.

Bekletilen cenazeler arasında çocuğunun bulunabileceği şüphesiyle Yüksekova'nın Şawê köyünden Erzurum'a gitmek isteyen ancak geçişine yasak gerekçesiyle izin verilmeyen Sabri Sırrı, İran üzerinden kente ulaştı.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, Yüksekova'dan çıkması askerlerce engellenen Sırrı, İran üzerinden Van'a, ardından ise Erzurum'a geçti. Sırrı, "Geçişime yasak nedeniyle izin verilmedi ben de İran'a gittim, oradan Van'a geldim. Bir gün orada durdum ve Erzurum'a geldim" dedi.

ATK'ye DNA testi örneği veren Sırrı, "Allah bu zulmü kabul etmez, onları Allah'a havale ediyorum" diyerek, tepki gösterdi. Sırrı, ATK'deki işlemlerin ardından tekrar köyüne doğru yola çıktı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.