Yüksekova Güncel

Binler Babat'ı uğurlandı

Yerel

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde 2 gün önce çıkan çatışmada hayatını kaybeden Yakup Babat bugün binlerce kişi tarafından toprağa verildi.

YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA-Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iki gün önce Orman mahallesinde çıkan çatışma  hayatını kaybeden Yakup Babat, bugün binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

 Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından ilçeye doğru yola çıkarılan cenaze, ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Şakitan (Suüstü) Köprüsü'nde yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı.


Aralarında DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, HDP Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan, HDP Van Miletvekili Adem Geveri, Akil İnsanlar Heyeti Üyesi Celalettin Can,  esnaf, mahalle meclisler ve köy komünleri yöneticilerinin de bulunduğu binlerce kişi tarafından karşılanan cenaze Cengiz Topel Caddesi üzerinde yapılan kitlesel yürüyüşle Orman Mahallesi Camii'sine getirildi.  Camide kılınan cenaze namazından sonra omuzlara alınarak Orman Mahallesi’ndeki ‘Yeni Şehitlik’ mezarlığında toprağa verildi.


KENDİ VALİ, KAYMAKAM VE EMNİYET MÜDÜRÜMÜZÜ KENDİMİZ SEÇECEĞİZ

Daha sonra konuşan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, şehitlerinin anıları önünde minnetle eğildiklerini dile getirerek, "Bu şehitlerimiz kanlarıyla geleceğimizi inşa ediyorlar. Onların şehadeti bizim yaşam ve mücadele gerekçemizdir. Onların çözümü bizim gençlerin ölümü, şehadetidir. Bizler onların cevabını reddediyoruz. Bugüne dek asla geri adım atmadık ve söz veriyoruz ki asla atmayacağız da. Onların hayallerini yerine getirmeden durmayacağız. Biz kendi kendimizi yöneteceğiz çünkü şehitlerimizin bize mirası budur. Kendi vali, kaymakam ve emniyet müdürümüzü kendimiz seçeceğiz" dedi.

GEVER DİRENİŞİN KALESİDİR

Tüm Gever halkına da çağrıda bulunan Irmak, "Gever direnişin kalesi, Kürdistan'ın onurudur. Bu direnişçi ovada yüzlerce şehit verdik. Annelerimiz kahraman evlatlar dünyaya getirerek bu halka verdiler. Bu çocuklar dağlara ve sokaklara çıkarak bu halk için direndi. Sizler bu direnişçilerin elini bırakmamalısınız. Sizler onları yalnız bırakmamalısınız. Özgürlük kendi kendine gelmez. Özgürlük sadece direnişçilerin şehadeti ile de gelmez. Hep beraber sokaklara çıkarak gelir. Gever şehitleri bize bu mesajı verdi. Gever tek parça ayağa kalkmalı, direnmeli, sokakları doldurmalıdır" diye konuştu.

Aile adına konuşan Babat'ın amcası Nusret Babat ise cenaze törenine katılanlara teşekkür ederek, "Bu görkemli sahiplenme için minnettarız. Bu şehit tüm Gever ve Kürdistan'ın, hepimizin şehidir" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.