Yüksekova Güncel

Avrupa'dan gelen Öğrenciler için Kültür Gecesi Düzenlendi

Yerel

Hakkari Yüksekova İlçesin'de Selahattin Eyyubi kültür merkezin'de yapılan etkinliğe Avrupa'da gelen öğrenciler için kültür gecesi hazırlandı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova İlçesi'nin Selahattin Eyyubi kültür merkezin'de Şemsettin Onay Anadolu lisesi'nin tarafın'dan yapılan etkinliğe Avrupa'da gelen öğrenciler için kültür gecesi hazırlandı.

Kültür gecesine Okul yönetimi öğretmen,öğrenciler,veliler,avrupandan gelen yabancı öğrenciler,çok sayıda vatandaş katıldı.

Şemsettin Onay Anadolu Lisesi ve Yüksekova Kaymakamlığına Bağlı Proje ofisinin koordineli olarak hazırlandı. ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafında kabul edilen ‘Open Minds! Open Europe!-Together we make it beter” başlıklı birlikte yaşama kültürü ve evrensel değerler konulu AB Comenius Projesi kapsamında Romanya, Portekiz, İtalya ve Romanya’dan Yüksekova ilçesini ziyaret ettiler..Ziyartelerin'den biri olan Yüksekova Selahattin Eyyubi Kültür merkezi oldu.

Kültür merkezine gelen Avrupa'lı öğrenciler yoğun bir  ilgiyle karşılandı.
İlk olarak yörenin yemekleri,tatlıları Avrupa’da gelen öğrencilere ikramlarda bulundular.Öğrencilerin’de ilgi gösterdikleri kültür gecesine İlçe’de yaşayan vatandaşlarla yörenin yemekleri,tatları,yöresel elbiseleri hakkın’da bilgi alışverşinde bulundular.


Selahattin Eyyubi Kültür merkezin’de hazırladıkları Kültür gecesi Avrupa birliği marşı ile başlandı.Daha sonra Avrupa’dan gelen öğrenciler farklı dillerde şarkılar söylüyerek sahnede bulunan seyircileri doyasına eğlendirdiler.

şemsettin onay anadolu lisesinin Öğrencileri hazırladıkları Kürtçe,Türkçe,Yabancı şarkılar söylüyerek,ardında öğretmenlerin’de hazırladıkları birbirinden güzel şarkılar’la devam etti.

Avrupa öğrencilerle ilgilenen Şemsettin Onay Anadolu lisesi Öğretmenlerin’den proje koordinatörü Gökhan Dalcı ise, Bu 4 ülkeye yaptığımız proje ziyaretlerinden sonra şimdi ev sahipliği sırası bizde. Proje bütçesine göre bu bir rekor. 14 öğrenci yerine 41 öğrenci Avrupa fırsatını yakalamış oldu. Daha önce Van’a, Hakkari’ye gitmemiş olan öğrencilerimizle Avrupa’ya gitmek ve orada güzel şeyler başarmak gurur vericiydir.

Halkımız’da bizi yalnız bırakmadı kendi misafir perverliğini kültürünü her şekilde gösterdi bizde bundan çok memnun olduk,daha sonra şöyle devam etti Dalcı, Yüksekova halkının misafirleri en güzel şekilde ağırlayacağını söyleyerek projede emeği geçen başta öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti.dedi

 En son olarak Öğrencilerin hazırladıkları güzel yöresel oyunlar oynayarak geç saatlere kadar devam etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.