Yüksekova Güncel

Adem'e görkemli uğurlama

Yerel

Yüksekova'da özel harekat timleri tarafından sırtında vurularak öldürülen 17 yaşındaki Adem Sevinç binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

YÜSEKOVA GÜNCEL
YÜKSEKOVA- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece özel harekat timleri tarafından sırtında vurularak öldürülen 17 yaşındaki Adem Sevinç, Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Şakitan (Suüstü) Köprüsü'nde büyük bir araç konvoyuyla merkeze getirildi.

Aralarında HDP Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan'ın da bulunduğu binlerce kişi katıldı. Mehmet Şerif Kutlar Camisi'nde getirilen cenaze, burada dini vecibeleri yerine getirildikten sonra gençler tarafından omuzlanarak, Orman Şehitliği'ne getirildi. 



Cenaze töreninde konuşan HDP Milletvekili Akdoğan, "17 yaşındaki bu çocuğu katleden devlete binlerce kez lanet ediyoruz. Henüz hayatının baharında çocukları ve gençleri katledenlerin artık Kürdistan'da yeri yoktur." dedi. 17 yıl önce komplo gerçekleştirenlerin bugün halen 17 yaşındaki çocukları katlettiklerini belirten Akdoğan, "İşte bu yüzden gün direnme ve özyönetime sahip çıkma günüdür. Özgür bir gelecek ve onurlu bir yaşam için mahallelerimizi ve sokaklarımızı koruyalım" diye konuştu. 


Gever Halk Meclisi Eşbaşkanı Şerafettin Dede ise, 9 Ekim komplosuna değinerek, "Komplocu güçler Kürt çocuklarını katlediyor. Bu şehit, özyönetim şehididir. Eğer biz sabah saatlerine dek sokaklarımızda demokratik bir eylem içerisinde olsaydık, bugün bu çocuğumuzu öldüremezlerdi. Artık daha güçlü demokratik özerklik ve meclislerimize sahip çıkalım. Bu bir haktır, hakkımıza sahip çıkalım" dedi. 




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.