Yüksekova Güncel

Şırnak'ta GSM operatörleri interneti devlet kararı ile mi kesiyor?

Yaşam

Şırnak ve ilçelerinde GSM operatörleri üzerinden internet erişimi engellenirken, bilgi almak için Vodafone müşteri hizmetlerini arayan Avukat Filiz Ölmez'e, "Bu devletin kararıdır" yanıtı verildi.

Şırnak ve ilçelerine, Suruç katliamından sonra GSM operatörleri tarafından internet hizmeti sunulmuyor. Yurttaşlar, GSM hatları üzerinden internete erişemezken, konuya ilişkin bilgi almak için Vodafone müşteri hizmetlerini arayan Şırnak Barosu avukatlarından Filiz Ölmez'e, "Bu devletin kararıdır"' denildi. Kentte internet erişimde çok ciddi sorun yaşandığı için hizmet aldığı GSM operatörü Vodafone müşteri hizmetlerini aradığını dile getiren Ölmez, "Yetkililer diğer yurttaşlara onarım var diyordu ancak bana verdikleri cevap durumun öyle olmadığını açığa çıkardı" dedi.
Dün gece Vodafone müşteri hizmetler yetkilisi ile yaptığı telefon görüşmesini anlatan Ölmez, yetkilinin çoğu defa hat onarımından bahsettiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Müşteri hizmetleri servisini aradım ve internet kesintisi hakkında bilgi almak istediğimi söyledim. Önce bana baz istasyonlarında sorun olabileceğini söyledi. Fakat daha sonra kentte internet verilmemesinin devlet kararı olduğunu ifade etti."
Kesinti yapılacak diye bilgilendirme yapılmadı
Yaşananların hukuksuzluk olduğunu ifade eden Ölmez, "'Eğer devlet böyle bir karar almışsa o zaman neden müşterileri bilgilendirmiyorsunuz' dedim. Yetkili bu konuda herkese mesaj çektiklerini söyledi. 'Bana herhangi bir mesaj gelmedi' demem üzerine size de gelecek diye konuştu. Ancak ben çevremdeki herkese sorduğumda kimseye internet kesintisi ile ilgili bir bilgilendirme mesajı gitmemiş" şeklinde konuştu.
Yapılanlar anayasanın eşitlik ilkesine aykırı
Sadece Vodafone'nun değil diğer GSM şirketlerinin de kente interneti sınırlı verdiğini aktaran Ölmez, yapılanın anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu vurgulayarak, konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. 
Konuya ilişkin Vodafone müşteri hizmetlerini arayan muhabirimize de, "kente onarım yapılıyor" yanıtı verildi. Muhabirimizin, "İnternet kesintisi bir devlet kararı mıdır?" deyip haber yapmak için bilgi almak istemesi üzerine yetkili, bir üstü ile görüşmesi gerektiğini söyledi. DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.