Yüksekova Güncel

DBP'li yönetici kaza geçirdi, asker ambulansı engelledi

Yaşam

Dicle'den Elazığ'a giden ve DBP'li yöneticileri taşıyan aracın kaza yapması sonucu DBP İlçe Yöneticisi Mustafa Öztutuş yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Ağır yaralanan Öztutuş'un, 112 ambulansının Arıcak İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından engellenmesi sonucu kan kaybından yaşamını yitirdiği belirtildi.

DBP Dicle İlçe Eş Başkanı'nın da bulunduğu araç kaza yaptı bir kişi yaşamını yitirdi 2 kişi yaralandı. Olay yerine çağırılan 112 ambulans ekiplerinin geçişlerine jandarma tarafından izin verilmemesi üzerine DBP üyesi ve 7 çocuk babası Mustafa Öztutuş'un yaşamını yitirdiği belirtildi.
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinden Elazığ'a giden ve içinde DBP İlçe Eşbaşkanı Şadin Aktuz, Belediye Meclis Üyesi Zülfiye Kişmiş ile DBP ilçe yöneticisi Mustafa Öztutuş'un içinde bulunduğu araç kaza yaptı. Öztutuş'un kullandığı aracın Elazığ'ın Arıcak ilçesi Erbağ köyü civarında virajı alamayarak takla atması sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan Öztutuş yaşamını yitirirdi, Aktuz ve Kişmil ise yaralandı. 
Kazada yaralanan 3 kişinin hastaneye kaldırılması için olay yerine çağrılan 112 Acil ekiplerinin, Arıcak İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından engellendiği ve engellemeden dolayı 7 çocuk babası Öztutuş'un kan kaybı sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi. 
Kaza üzerinden yaklaşık 2 buçuk saat geçmesinin ardından olay yerine 112 ekiplerinin gelmemesi üzerine yaralıların özel bir araçla Elazığ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve yapılan müdahalelere rağmen Öztutuş'un yaşamını yitirdiği belirtildi. 
Yaşamını yitiren Öztutuş'un cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Diyarbakır'ın Dicle ilçesine getirilerek toprağa verildi. DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.