Yüksekova Güncel

Civan Arslan toprağa verildi

Yaşam

Diyarbakır’daki patlamada yaralanan Civan Arslan, Bismil’de düzenlenen törenle toprağa verildi.

 Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran’da Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitinge yönelik bombalı saldırı sonucunda yaralanan ve tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Yoğum Bakım Ünitesi’nde dün yaşamını yitiren Civan Arslan’ın (17) cenazesi Bismil’in Sarıtoprak Mahallesi’nde toprağa verildi.

Hastaneden alınan Aslan’ın cenazesi Bismil’in Sarıtoprak Mahallesi’ne getirildi.

Köy girişinde cenaze aracından alınan Arslan’ın cenazesi köy mezarlığına getirilerek toprağa verildi.

Burada konuşan, MEYA-DER Diyarbakır Şube Eş Başkanı Mehmet Yaşar, “O meydanda toplanan halkımız demokratik talepler ve özgür bir yaşam için oradaydı. Seçim barajlarını yıkmak için orada toplanan yüzbinler bugün o barajları yıktılar. Kürt halkı şehitleri sayesinde kazanmıştır” diye konuştu.

Cenaze törenine HDP, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticileri, HDP Diyarbakır milletvekilleri, MEYA-DER temsilcileri, Bismil Belediye eşbaşkanları da katıldı.

Arslan için Bağlar ilçesi Badıka Yasevi’nde taziye kurulacak.

Dördüncü ölüm

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sağlık Meclisi, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Diyarbakır Tabip Odası’ndan oluşan Kriz Masası 6 Haziran’da yaptığı açıklamada saldırıda ilk gün Ramazan Yıldız, Necati Kurul ve Şehmuz Kaçan’ın yaşamını yitirdiğini, 16’sı ağır 402 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Arslan’ın da yaşamını yitirmesiyle birlikte yaşamını yitirenlerin sayısı dörde yükseldi.İmc

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.