İkinci olayda ise Mustafa K. (63) ev yaptırmak için çekilen krediden dolayı küstüğü eşi Nazife K.’nin (52) kalbine bıçak saplayıp kaçtı. Kadın, oğlu Gökhan K.’nin ambulans çağırmasıyla hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Mustafa K. ise yakalanıp tutuklandı.
Üçüncü olayda ise Mıdık Mahallesi 11130 Sokak’taki bir eve hırsızlık yapmak için giren Aytekin Akyol (20), ev sahiplerine tabanca çekince pompalı tüfekle öldürüldü. Ev sahipleri Hasan Y. ile Sezai Y. pompalı tüfeği kimin kullandığı konusunda birbirini suçluyor.
Dördüncü olayda ise Gülbahçesi Mahallesi’nde bir ara sokakta ateş yakıp sohbet eden bir grubun üzerine otomobilden pompalı tüfekle ateş edildi. Açılan ateş sonucu yaralanan İsmail Karacan (22) kaldırıldığı özel bir hastanede kurtarılamadı. Pompalı tüfekle ateş eden kişinin ismini belirleyen polis, şahsı yakalamak için çalışma başlattı.
37 GÜNDE 11 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ
1 günde 4 kişinin öldürüldüğü Adana’da il genelinde 2015’in 37 gününde ise 11 olayda 10 kişi cinayete kurban gitti. Bu olaylarda 2’si jandarma 8’i polis bölgesinde meydana geldi.
11 cinayet olayında ölümlerin yüzde 80’i pompalı tüfekle meydana geldi. Bu nedenle vatandaş ölümlerin önüne geçmek için 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’nda değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyor. Bu olaylara maruz kalan vatandaşlar herkesin elinde özellikle pompalı tüfek olduğunu, yaşanan ölümlerin de market ve kuyumcu gasplarının da pompalı tüfeklerle işlendiğini, tabanca gibi işlem görmesi gerektiğini düşünüyor.
Şu anki yasaya göre ruhsatsız av tüfeği bulundurmanın cezası 1 ay içinde ruhsat alma uyarısı almazsa Kabahatlar Kanunu’na göre 203 lira para cezası. Oysa ruhsatsız tabanca bulundurmanın cezası 1 yıl ile 3 yıl arasında hapis cezasını gerektiriyor. Aynı cezanın av tüfeğini de kapsaması isteniyor.İha