Yüksekova Güncel

Barcelona, B. Münih’e geçit vermedi

Spor

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Barcelona kendi evinde, Bayern Münih’i 3-0 yenerek avantajlı bir skor elde etti.

 Katalunya ekibi kendi evi olan Nou Camp’ta; Ribery, Robben, Alaba, Badstuber gibi önemli isimlerinden yoksun sahaya çıkan Bayern Münih karşısında maçın başından itibaren etkili bir futbol sergiledi. 12. dakikada Suarez ve 39. dakikada Alves ile girdiği gol pozisyonlarından yararlanamayınca ilk yarı golsüz tamamlandı.

İkinci yarının yarısına kadar da karşılaşma golsüz devam etti. Ancak dakikalar 77’yi gösterdiğinde sahnede Messi vardı. Barcelona, aradığı golü 77. dakikada ceza sahası dışından yaptığı vuruşla topu, Bayern Münih kalecisi Neuer’in solundan ağlarla buluşturan Messi ile buldu.

80. dakikada Messi ikinci kez sahneye çıktı ve bu kez ceza sahasının dışında aldığı topla kaleye doğru ilerledi, Boateng’i çalımlayan Arjantinli, topu Neuer’in üzerinden yuvarlayarak, filelere gönderdi ve Barcelona durumu 2-0 yaptı.

Münih son dakikalarda artık iyice oyundan düştü. Defansının arkasına atılan pasla kaleci Neuer ile karşı karşıya kalan Neymar, 90+3. dakikada attığı golle Barcelona’yı sahadan 3-0 öne geçirdi. Bu gol ayrıca karşılaşmanın da skorunu belirledi.

Gol krallığı da Ronaldo’dan Messi’ye geçti.

İki takım arasında Münih’te oynanacak rövanş maçı, 12 Mayıs Salı günü Allianz Arena’da.

Stat: Camp Nou

Barcelona: Stegen, Alves, Pique, Mascherano (Dk. 89 Bartra), Alba, Rakitic (Dk. 82 Xavi), Busquets, Iniesta (Dk. 87 Rafinha), Messi, Suarez, Neymar

Teknik Direktör: Luis Enrique

Bayern Münih: Neuer, Rafinha, Boateng, Benatia, Bernat, Lahm, Alonso, Thiago Alcantara, Schweinsteiger, Müller (Dk. 79 Götze), Lewandowski

Teknik Direktör: Josep Guardiola

Goller: Dk. 77 ve 80 Messi, Dk. 90+3 Neymar (Barcelona)

Sarı Kartlar: Dk. 35 Alonso, Dk. 52 Benatia, Dk. 56 Bernat (Bayern Münih), Dk. 46 Alves Dk. 66 Pique, Dk. 69 Neymar (Barcelona)

Dünkü maçta ise Juventus kendi evinde Real Madrid’i 2-1’lik skorla geçmişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.