Yüksekova Güncel

Yüksekova Dize Mahallesi Ay Sonunda Son Modern “Aile Hekimliğine” Kavuşuyor

Sağlık

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesinin Dize Mahallesi son dönemlerin en modern ‘Aile Hekimliği’ne kavuşurken, mahalleye ay sonunda hizmet verileceği öğrenildi.

9 bin nüfusa sahip Dize Mahallesi’nin sakinleri, aile sağlık merkezinin olmayışından dolayı farklı bölgelere giderek tedavi işlemlerini görüyorlar.

Yüksekova’da Hendek Döneminde yıkılan Aile Sağlık Ocağı, Dize Mahalle Muhtarı Şükrü Tunç,un Ankara başta olmak üzere yeniden yapılması için girişimlerde bulunmuştu.

Nisan ayında yapımına başlanan 3.Nolu Aile Hekimliği, bölgenin en donanımlı bir şekilde ay sonunda hasta kabulüne başlayacak.

Ayrıca 3 mahalle ve çevre köylerde 3.Nolu Aile Hekimliğinden yararlanacak.

“ELİMİZDE GELDİKÇE MAHALLEMİZE HİZMET EDECEĞİZ”

Mahallemize son modern Aile Hekimliği kazandırdık diyen Mahalle Muhtarı Şükrü Tunç, “Mahalle sakinlerimiz doktora gitmek için farklı noktalarda bulunan yerlere ya da direkt hastaneye giderek tedavilerini yapıyorlardı. Mahalle muhtarı olarak sıkı takipli görüşmeler ve girişimlerde bulunduk. Şükür en sonunda mahallemize 3. Nolu Aile Sağlık Merkezi’nin yapımına başlandı. Şimdi ise bitirme aşamasına geldik diyebiliriz. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bu güzel hizmet için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aile Hekimliğimiz İnşallah ay sonunda hasta kabulüne başlıyor. Mahalle sakinlerimize şimdiden hayırlı olsun’’ dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.