Tavuğun pişirilmeden önce yıkanması ile ilgili özellikle İngiltere kaynaklı bir haberde konuya değinildiğini belirten Prof. Dr. Demirci, tavuğun iyi pişirilmesi ile patojen mikroorganizmalardan arındırılabileceğini belirterek, "Zaten bu tür tavuk ürünleri ister bütün olsun ister parça halinde olsun ambalajlanmadan önce üretici firmada bunları yıkanması ve daha sonra paketlenmesi söz konusudur.
Dolayısıyla burada eğer bir bakteri bulaşması söz konusu ise ki üzerinde durulan kozmabakterit mikroorganizmasından bahsediliyor. Bunlar gıda zehirlenmesine sebep olabiliyor. Bunun dışında salmonellada aslında çok önemli. Tavuk etinde bulunabiliyor ve gıda zehirlenmesine sebep olabiliyor. Ancak tavuk ister yıkansın ister yıkanmasın tüketicinin evine getirdiği tavuğun yıkanmasında da çok büyük bir mahsur yok. Etrafa suyun sıçratılmaması iyi bir şey.
O suyun başka alet edevatlara sıçraması sebep olabilir. Bu açıdan düşündüğümüzde yıkanmanın da büyük önemi yok. Zaten siz yıkama ile mikroorganizmaları gideremiyorsunuz. Tavuğun ancak iyi bir şekilde pişirilmesinden sonra bunlardan emin olabilirsiniz. Yıkadığınız zamanda çok da bir şey fark etmez. Tabi önemli olan pişirmek. Zaten iyi bir şekilde pişirmek zararlı olan patojen mikroorganizmaların tehlikesinden kurtulmak için önemlidir" dedi.İha