Yüksekova Güncel

Yüksekdağ: Konuşmayı bilmeyen bir Başbakan'dan kurtulacağız

Politika

Hatay'da halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kendi demokratik cumhuriyetlerini inşa etmek için yola çıktıklarını belirterek, "Artık onların devri bitti. Halkların devri başladı. Bir devir bitince eskiler gitmemek için savaş çıkarırlar demokrasiden anlamayanlar bunu hep yapıyor. Koltuklarını kaybetmemek için ellerinden geleni yapıyorlar artık çok geç ve devrileceksiniz. Halka sunabilecek hiçbir şeyleri kalmayınca tehditlerle oy toplamaya çalışıyorlar. 1 Kasım'da konuşmayı bilmeyen bir Başbakan'dan ebediyen kurtulacağız" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Hatay'da bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İskenderun ilçesinde halkla bir araya geldi. Buluşmanın gerçekleştiği İskenderun Grand Plaza Düğün Salonu'nu HDP bayrakları ile süslendi. Buluşmaya, HDP Hatay Milletvekili adayları, HDK bileşenleri, HDP il, ilçe yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan etkinlik HDP Hatay Milletvekili adaylarının tanıtılması ile devam etti. Ankara ve Suruç katliamlarını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından konuşan 
Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye halklarının kendi kaderini tayin etmek istediğini ve buradan alınan güçle 1 Kasım seçimlerine girdiklerini söyledi.
'Halktan büyük olmadıklarını gösterdik'
7 Haziran seçimlerinden sonra AKP iktidarının gerçek yüzünün ortaya çıkardıklarını ve maskelerinin düştüğünü kaydeden Yüksekdağ, "7 Haziran seçimlerinde onların halktan büyük olmadığını gösterdik. Halkın ayağa kalktığını gördükleri andan itibaren bize saldırmaya başladılar. 400 vekil uğruna 500 canımıza kıydılar" dedi.
7 Haziran seçimlerini hazmedemeyenlerin Saray Darbesi gerçekleştirdiğine dikkat çeken Yüksekdağ, halkın iradesini yok saydıklarını ifade etti. Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamları ile Türkiye halklarına gözdağı verildiğini vurgulayan Yüksekdağ, Kürdistan'da halkın özyönetim isteminin bombalarla bastırılmak istendiğini ancak halkın onlara boyun eğmediğini ifade etti.
'İlk kez bu kadar güçlü bir halk hareketi otaya çıktı'
Halkın özyönetim ilanlarına top yekûn savaşla cevap verildiğini hatırlatan Yüksekdağ, başta Cizre olmak üzere Kürdistan'ın her tarafından zulme karşı direnişle cevap verildiğinin altını çizdi.Yüksekdağ, insani değerlerden tamamen uzaklaşmış bir iktidarın karşılarında olduğunu dile getirerek, "Onların istediği sadece başkanlık değil onlar aynı zamanda susan, tartışmayan ve sorgulamayan bir halk istiyorlar. 93 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu kadar güçlü bir halk hareketi otaya çıktı. Türkiye'de ilk defa barışın kapısı aralandı. Emek, özgürlük ve devrim mücadelesinden gelen bir mücadele geleneğine sahibiz ve tarih boyunca ilk defa bu kadar büyük bir güce sahip olduk" dedi.
'Halkların devri başladı'
"Artık eskisi gibi yönettikleri bir halk yok karşılarında" diyen Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Bu halk artık savaş çıkaranları ve yolsuzluk yapanları istemiyor ve kendi demokratik cumhuriyetlerini inşa etmek için yola çıktı artık. Demokratik Cumhuriyetin inşası için çok büyük bir güce ulaştık. Artık onların devri bitti. Halkların devri başladı. Bir devir bitince eskiler gitmemek için savaş çıkarırlar demokrasiden anlamayanlar bunu hep yapıyor. Koltuklarını kaybetmemek için ellerinden geleni yapıyorlar artık çok geç ve devrileceksiniz." 
'Bu halk sizin tank, top ve bombalarınızı ellerinize verecektir'
Yeni yaşamın inşası için bin bir zorlukla karşılaştıklarını ve verdikleri mücadelenin acı bir mücadele olduğunu aktaran Yüksekdağ, "Biz bu mücadeleyi kazanacağız. Bu halk 7 Haziran'da nasıl ki sizin planlarınızı bozduysa yine sizin tank, top ve bombalarınızı ellerinize verecektir. Yarın bizimdir ve kendi geleceğimizi kendimiz kazanacağız" dedi.
İskenderun halkına da çağrıda bulunan Yüksekdağ, 1 Kasım seçimlerinde kendi geleceklerini oylamalarını istedi. 1 Kasım tarihinde demokrasinin ve barışın zaferini ilan edeceklerini ifade eden Yüksekdağ, 1 Kasım zaferini Kobanê zaferi ile pekiştireceklerini ve halkların kendi iktidarını kuracaklarını belirtti. 
'Konuşmayı bilmeyen bir Başbakan'dan ebediyen kurtulacağız'
AKP iktidarının Türkiye halklarının geleceğini ipotek altına alarak halkları bir birinden ayırmaya çalıştığını söyleyen Yüksekdağ, "Türkiye halkları onlara mecbur olmadığını 1 Kasım seçimlerinde bir kez daha gösterecek" dedi. Başbakan Davutoğlu'nun son bir haftadır iyice saçmaladığını kaydeden Yüksekdağ, Davutoğlu'nun artık mantıklı bir cümle kuramadığını ifade etti. AKP'nin halklara verecek hiçbir şeyinin olmadığını vurgulayan Yüksekdağ "Her tarafları çürüdü ve inandırıcılıkları kalmadı. Halka sunabilecek hiçbir şeyleri kalmayınca tehditlerle oy toplamaya çalışıyorlar. 1 Kasım'da konuşmayı bilmeyen bir Başbakan'dan ebediyen kurtulacağız" diye belirtti. DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.