Yüksekova Güncel

Yüksekdağ: Bunların savaşının ne ahlakı ne de insanlığı var

Politika

Özalp'te asker ve özel harekat polislerinin saldırısı sonucu vurularak ağır yaralanan ve dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ömer Faruk Satılmış adlı genç, Özalp'in Reşika Mahallesi'nde toprağa verildi. Törende konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, son zamanlarda yaşanan infaz ve cenazelere yönelik işkenceye sert tepki göstererek, "Bunların savaşında ne insanlık, ne ahlak var" dedi.

Van'ın Özalp ilçesinde 1 Ekim'de asker ve özel harekat timlerinin, Astêco (Tepedam) Mahallesi'ni ablukaya alarak 2 HPG'liyi infaz ettiği, saldırıya engel olmaya çalışan canlı kalkanları da taraması sonucu ağır yaralanan ve dün tedavi gördüğü Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde yaşamını yitiren Ömer Faruk Satılmış adlı genç, ailesi ve çok sayıda yurttaşın katılımıyla morgdan alındı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, HDP Van eski Milletvekili Kemal Aktaş, HDP ve DBP yöneticileri ile belediye eşbaşkanları ve binlerce yurttaş tarafından Özalp'e bağlı Reşîka (Damlacık) Mahallesi'ne doğru yola çıkarılan cenaze konvoyu, mahalle girişinde, ''Bijî Serok Apo'', ''Katil AKP Kürdistan'dan defol", ''Şehîd namirin'' sloganlarıyla karşılandı. Mahalle mezarlığındaki cenaze töreninde Satılmış'ın annesi ve ablası fenalık geçirirken, arkadaşları ise fotoğraflarını taşıyarak gözyaşlarına boğuldu. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterinin taşındığı cenaze töreni, saygı duruşuyla başladı. 
Mezarlıktaki defin işlemlerinin ardından konuşan MEYA-DER Van Şube Başkanı İbrahim Alkan, bedenlerinden başka silahı olmayan sivil insanların askerler tarafından sorgusuzca infaz edildiğine dikkat çekti. 
'Öldürmekle kalmayıp bedenlere işkence ediyorlar'
Cenaze töreninin ardından mahallede kurulan taziye çadırı ziyaret edildi. Burada konuşan Figen Yüksekdağ, Saray'ın savaşına dikkat çekerek, "Bu ülkede savaş Saray'dan çıkarılıyor. Barışa yaklaştığımız anlarda iktidar peşinden ve sevdasından kurtulamayanlar kendi çıkardıkları savaşa bizleri sürüklemek istiyorlar. Savaş sevdalıları yüzünden gençlerimiz öldürülmekle kalmayıp, onların bedenlerine işkence ediyorlar'' dedi. 
'Savaşların ahlakı ve insanlığı olur'
Savaşta dahi ahlakın ve insanlığın olduğunu dile getiren Yüksekdağ, "Bunların savaşında ne insanlık, ne ahlak var. Daha dün Lokman Birlik'in cenazesini panzerin arkasında sürükleyenler bunlardır. Burada cenazelere işkence ediyorlar. Kamera karşısına çıkıp ağlayanlar, insanlar katlediliyor, cenazelerine işkence ediliyor, neredesiniz?'' diye tepki gösterdi.
Taziye evine ziyaretler sürüyor. DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.