Yüksekova Güncel

Paylan: Barış isteyenleri seferberliğe çağırıyorum

Politika

Türkiye ve Kürdistan'daki katliamlarda yaşamını yitirenler için İstanbul'da düzenlenen anma etkinliğinde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, "Hrant Dink'in 'Güvercinlerin tedirginliğini yaşıyoruz. Ama biliyorum ki bu ülke güvercinlere dokunmaz' sözünü hatırlayın. Ne yazık ki Ankara'da barış diye haykıran güvercinleri parçaladılar. Barış isteyenleri seferberliğe çağırıyorum" dedi. Ankara katliamında yaşamını yitirenler için Antalya'da da EMEP öncülüğünde yürüyüş yapıldı.

Ankara katliamında yaşamını yitirenler için anma etkinlikleri sürüyor. İstanbul'da Emek ve Özgürlük Cephesi, Türkiye ve Kürdistan'daki katliamlarda yaşamını yetirenler için Avcılar Kemal Bozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde anma etkinliği düzenledi. Etkinliğe, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın yanı sıra Barış Anneleri, Rojava'da yaşamını yetiren BÖG savaşçısı Mahir Arpaçay'ın babası Necef Arpaçay, Suruç katliamında yaşamını yetiren Uğur Özkan'ın ailesi ve Ankara katliamında yaşamını yetiren Serdar Ben'in ağabeyi Haydar Ben de katıldı. 
Anmada bir konuşma yapan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Hrant Dink'in "Güvercinlerin tedirginliğini yaşıyoruz. Ama biliyorum ki bu ülke güvercinlere dokunmaz" sözünü hatırlatarak "Ne yazık ki Ankara'da barış diye haykıran güvercinleri parçaladılar" dedi. Yılmayacaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini dile getiren Paylan, barış isteyenleri seferberliğe çağırdı.
'Katledenler değil, katledilenler hesap soracak'
Paylan'ın ardından Ankara katliamında yaşamını yetiren Serdar Ben'in Ağabeyi Haydar Ben konuştu. Kardeşi ile birlikte 100 yoldaşlarını kaybettiklerini söyleyen Ben, "Çok zor günler geçirdik, ama yılmadık ve yılmayacağız. Artık katledenler değil, katledilenler hesap soracak" dedi. Cumartesi İnsanlarından İkbal Eren ise, "Biz katilimizi biliyoruz ve onlara diyoruz ki, bizi yıldıramayacaksınız ve bizi tüketemeyeceksiniz" ifadelerini kullandı. Eren'in ardından, Rojava Şehidi Aziz Güler'in ailesinden gelen mesaj okundu. Aile, "Aziz İstanbul'da doğdu ve büyüdü. Ne pahasına olursa olsun Aziz'in cenazesini doğduğu yere getireceğiz" mesajını iletti. 
'Mahir'leri ve devrim yolunda şehit olanları çoğaltacağız'
Daha sonra Rojava'da yaşamını yetiren BÖG savaşçısı Mahir Arpaçay'ın Babası Necef Arpaçay konuştu. Suruç ve Ankara katliamının acısını içinde yaşadığını dile getiren Arpaçay, "Mahir'leri ve devrim yolunda şehit olanları çoğaltacağız" dedi. 
Konuşmaların ardından anma, şiirlerle son buldu.
Antalya'da EMEK Partisi öncülüğünde yürüyüş
Antalya'da da, EMEK Partisi’nin çağrısıyla onlarca kişi Ankara Katliamında yaşamını yitirenler Atalos Meydanında bir araya gelerek "Faşizme ölüm, halka hürriyet" pankartı açtı. Atalos Meydanı'ndan yürüyüşe geçen yurttaşlar "Sarayın savaşı, anaların gözyaşı" ve "AKP savaş halklar barış istiyor" sloganları eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Burada basın açıklamasını yapan EMEP Kepez İlçe Başkanı Mustafa Aykara, katliam ve provokasyonların amacının, işçi sınıfı ve halklar üzerinde korku yaratmak olduğuna dikkat çekerek “AKP Ortadoğu’da Türkiye’de savaş çığırtkanlığı yapıyor. Gün saldırı dalgasına karşı her yeri mücadele alanı yapma günü” dedi. 
Basın açıklamasının ardından Ankara katliamında yaşamını yitiren Korkmaz Tetik'ini tanıyan arkadaşları, Korkmaz'ın mücadelesini anlattı. 
Yapılan konuşmaların ardından yurttaşlar “İnadına Barış” sloganı atarak, dağıldı.DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.