Yüksekova Güncel

Kürkçü: Yeni bir dönem açılıyor

Politika

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü sonuçların ardından yaptığı açıklamada, "Aldığımız görevi etkin bir muhalefet ile, Gezi'nin büyük dinamizmiyle Meclis'e taşıyacağız. Bugünden itibaren Türkiye'de yeni bir dönem açılıyor" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'nde heyecanlı bekleyiş coşkuya dönüştü. HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü sonuçların ardından yaptığı açıklamada, "Aldığımız görevi etkin bir muhalefet ile, Gezi'nin büyük dinamizmiyle Meclis'e taşıyacağız. Bugünden itibaren Türkiye'de yeni bir dönem açılıyor" dedi.

HDP İzmir İl Binası'nda bir araya gelen halk, parti yöneticileri, HDP İzmir milletvekili adayları seçim sonuçlarını heyecanla bekledi. Özellikle kadınlar en önde ve dikkatle seçim sonuçlarını takip etti. Şu an ki sonuçlara göre HDP İzmir'den Meclis'e iki tane milletvekili gönderiyor. Çok sayıda kişi parti binasına gelerek alkışlar ve sevinç gözyaşları ile HDP'nin barajı aşmasını kutladı.
Basın açıklaması yapan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "26 adayla başladığımız seçim mücadelesini 2 adayla tamamladık, bunu gayriresmi olarak anlıyoruz. Bu sonuç sadece Meclis'e giren Müslüm Doğan ve benim eserim değil. Türkiye ölçeğinde bu seçim sonuçlarınıın milletvekiline dönüştürmek için emek sarf eden halkımızı, Diyarbakır'da, Bingöl'de yaşamını yitiren, yaralanan yoldaşlarımızı sevgiyle anmadan olmaz. Herkese çok müteşekkiriz. Kalben bu sonucun elde edilmesini çok önemsiyoruz" dedi.
HDP'nin Türkiye'nin kaderini değiştiren bir atakla bu yola girdiğini söyleyen Kürkçü, şöyle devam etti:

'YENİ BİR TÜRKİYE'YE UYANIYORUZ'

"HDP'nin bir sonuç almaya yaramayan tuhaf bir eğlence olduğunu düşünenlere, kitle hareketi olduğumuzu, devrimci bir parti olduğumuzu ispatladık. Kürt halkına ve mücadelesinin, onlara eşlik eden İzmir'in yoksullarının, tüm Türkiye halklarının, demokrasi için partimize oy veren herkesin bu başarıda çok büyük bir katkısı var. Aldığımız görevi etkin bir muhalefet ile, Gezi'nin büyük dinamizmiyle Meclis'e taşıyağız. Bugünden itibaren Türkiye'de yeni bir dönem açılıyor. Tayyip Erdoğan'ın her gün halkına sövmeyi bellediği bir Türkiye'den yeni bir Türkiye'ye uyanıyoruz. İzmir'in çoğullukçu öz yönetimci yapısını kadınların, emekçilerin, gençlerin sesini dillendirecek bir partisi var artık. İzmir'in çoğulcu olduğunu herkes şimdi yeniden görüyor. Bütün seçmenlerimizin sesi olacağız. Bu büyük sınavdan Türkiye yüzünün akıyla çıktı. Hala seçim bitmedi, hala sayım devam ediyor, hala yanlışlık ve kötülük yapılabilir. Hem halkımızın hem seçim görevlilerinin  oyları takip etmelerini istiyoruz. Halkımızın her zaman yanında çalışmaya devam edeceğimizi bilmenizi istiyorum. Tayyip Erdoğan'a laik değildik."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.