Yüksekova Güncel

Koç: Hepimiz geminin içindeyiz

Politika

AKP ve CHP heyetleri arasında yapılan koalisyon görüşmelerinden sonra konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, devlet kurumlarında büyük sorunların olduğuna değinerek, "Fırtınalı denizin ortasındayız, dalgalar kabarıyor ve gemi su alıyor. Hepimiz geminin içindeyiz, bedelini hep beraber ödeyeceğimizi biliyoruz" dedi.

AKP ile CHP heyetleri, koalisyon görüşmelerinin dördüncüsü için TBMM çatısı altında bir araya geldi. Görüşmenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç açıklama yaptı. Yaşanan ölümlerden en büyük sorumluluğun siyaset yapanlarda olduğunu belirten Koç, "Türkiye bedel ödemesin diye ödemeye razı olan insanlar olur. Hepimiz bu bilinçle hareket etmek zorundayız" dedi.
Çok boyutlu güvenlik sorunlarıyla da karşı karşıya kalındığına değinen Koç, "Suriye'deki iç savaş nedeniyle en büyük bedeli ödeyen ülkelerden biriyiz. 900 kilometrelik kara sınırımızın güvenliği tartışmalı. Kafkaslarda ve kuzeyimizde yepyeni bir tablo kuruluyor. AB ve ABD dünyanın en büyük anlaşmasını imzalamaya hazırlanıyorlar" şeklinde konuştu.
"Ekonomi alarm veriyor. İş dünyası 2015'i kaybettiğimizi açıkça söylüyor, herkes 2016'yı kaybetmekten korkuyor. Devlet kurumlarında büyük sorunlar var. Yargı emniyet ve bürokrasinin her alanında reform gerektiği açık" ifadeleri ile yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Koç, "Fırtınalı denizin ortasındayız dalgalar kabarıyor ve gemi su alıyor. Hepimiz geminin içindeyiz, bedelini hep beraber ödeyeceğimizi biliyoruz. Böyle zamanda bizler küçük hesapların peşinde koşamayız. Türkiye'ye bedel ödetmeye göze alamayız" dedi.DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.