Yüksekova Güncel

CHP’den ‘süreli reform hükümeti teklif edildi’ açıklamasına yanıt

Politika

AK Parti’nin, süreli reform hükümeti teklif edildi açıklamasına görüşmelere katılan heyet içinde yer alan CHP Sözcüsü Haluk Koç’tan yanıt geldi.

 Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) kaynaklarının koalisyon görüşmeleri çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) süreli reform hükümeti teklifinde bulunulduğu açıklamasına CHP’den yanıt geldi.

Görüşmeye katılan heyet içinde yer alan CHP Sözcüsü Haluk Koç, CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sunduğu “Ne oluyor?” programına katılarak AK Parti’nin açıklamasına tuttuğu tutanaktan yanıt verdi:

“Bizim 4 yıllık koalisyon önerimize başbakan süreli bir hükümet önerisiyle karşılık verince, genel başkanımız süresi belli olmayan bir hükümetle reform yapılamayacağını söyledi. Bunun üzerine başbakan, ‘3 ay sorumluluk almayışınızı anlayışla karşılıyorum’ dedi. Bu doğrudan başbakanın cümlesidir.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada, AK Parti ile koalisyon görüşmelerine ilişkin, “Bize şu ana kadar bir koalisyon önerisi gelmiş değildir, bir seçim hükümeti önerisi gelmiştir” demişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.