Yüksekova Güncel

'Bu savaş bir kişinin savaşıdır'

Politika

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik, AKP'nin başlattığı topyekûn savaş konseptine dikkat çekerek, "Bu savaş bir kişinin bir savaşıdır. Bir halkın savaşı değildir. AKP iktidarı kendi iktidarını devam ettirmek için bugün ülke de iç savaş başlatmıştır" dedi.

 TAYD-DER İzmir Şubesi, BucaGreen Park'ta PKK'li ve PJAK'lı ailelerle dayanışma yemeği düzenledi. Yemeğe, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, KJA, YAK-DER, MKM, KURDİ-DER, İDAY-DER, ÖHD, ÇHD yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. Yemekte konuşan TUHAD-FED yöneticisi Xece Yaman, 2 gün sonra 15 Ağustos yıldönümü olduğunu belirterek, 15 Ağustos'un Kürtler için yeni bir sayfa olduğunu söyledi. 
Barış Anneleri Meclisi üyesi Medine Kaymaz, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecritte dikkat çekerek, "Kürt halkını 40 yıldır öldürüyorlar. Fakat Kürt halkı birlik olsa her şeye yeterdir. Yeter Kürt halkı kendi iradesini ortaya koysun. Hiç kimse bu güce karşı duramaz. Önder Apo15 yıldır direniyor. Bizde birlik olursak bu başarılı olacağız" diye konuştu. 
HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik ise, burada bir araya gelen değer aileleri olarak eşit ve demokratik bir dünya için haykırmaya devam edeceklerini söyledi. Çelik, "Bu savaş bir kişinin bir savaşıdır. Bir halkın savaşı değildir. AKP iktidarı kendi iktidarını devam ettirmek için bugün ülke de iç savaş başlatmıştır" dedi. "Bizleri öldürerek hiç kimse sonuç alamayacaktır" diyen Çelik, tüm saldırılara karşın kararlı ve daha umutla yollarına devam edeceklerini söyledi. 
HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ise, savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceklerini belirterek, "Barış egemen olacak. Barışın gerçek bir demokratik ulusa dayanana kadar biz barışı savunacağız. Büyük bir savaş karşımızda. Bizim başarımız, bunları titretmiştir. En geniş cepheyi oluşturduk. Ve oluşturmaya devam edeceğiz. Ancak böyle kazanırız" diye konuştu. 
Öte yandan Jandarmanın salonunda, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını gerekçe gösterek arama yapmak istedi. Bunun üzerine yurttaşlar tepki göstererek, toplu olarak salondan çıktı. Kitlenin çıkması ile birlikte jandarma arama yapmadan etkinlik yerinden ayrıldı. DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.