Yüksekova Güncel

AKP İstanbul mitinginde umduğunu bulamadı

Politika

AKP'nin önceki yıllara oranla katılımın düştüğü gözlenen İstanbul mitinginde konuşan Başbakanı Ahmet Davutoğlu, "Beyaz toroslar" tehdidine karşı kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bu kez 90'lı yılların geride kaldığını belirterek, "Eski devlet değil bu, 90'lı yıllardaki faili meçhullerin olduğu dönem değil" diyerek çark etti.

AKP seçim çalışmaları kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılım ile İstanbul Yenikapı Meydanı'nda miting gerçekleştirdi. "Sen Ben Yok Türkiye Var, Yenikapı'da Birlik Var, Kardeşlik Var" sloganıyla düzenlenen mitingde öncesi alanda adeta kuş uçurtulmadı. Alana ulaşım için metro ve otobüs seferleri düzenlenirken, alana çok sayıda bariyer ve çadır kuruldu. Miting, Davutoğlu'nun konuşması ile başlarken, mitinge katılımın daha önceki yıllara oranla düşük olması dikkat çekti. 
24 Temmuz'dan bu yana Kürdistan'da devlet eliyle gerçekleştirilen katliamları görmemezlikten gelen Davutoğlu, yine savaşı vaat etti. Daha konuşmasının başında savaşın devam ettirileceğinin mesajı veren Davutoğlu, "7 Haziran'dan bu yana milletimiz bir kere daha terörle imtihan ediliyor, bir kere daha yüreklerimizi kanatan alçakça saldırılara uğradık. Askerlerimiz, polislerimiz, çeşitli hizmetlerde görev yapan insanlarımız, sivil vatandaşlarımız, şehit edildiler, katledildiler" dedi. 
'Beyaz toraslar'da çark etti
Partisinin Van mitinginde "Beyaz Toroslar" tehdidinde bulunan Davutoğlu, kamuoyunda gelen tepkiler üzerine 90'lı yılların geride kaldığını belirterek, "Eski devlet değil bu, 90'lı yıllardaki faili meçhullerin olduğu dönem değil" şeklinde çark etti. Kendi iktidarları süresince sokaklarda estirdikleri terörü görmemezlikten gelinen Davutoğlu, "Emanet oylarla, yalan ve iftiralarla bu kardeşliği, bu birlik ve beraberliği bozmak için hain bir senaryoyu harekete geçirdiler. Şimdi de Nişantaşı'ndan, Kandil'e köprüler kuruyorlar" diyerek HDP'yi hedef aldı.
AKP'nin yaptığı katliamları unuttu!
Kürdistan'da katledilen yurttaşların cenazelerinin panzerler arkasında sürüklenmesini, 35 günlük bebekten 75 yaşındaki yurttaşın sokak ortasında katledilmesini umursamayan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Ellerindeki medya gücünü kullanıp bunlar, 40 yıllık terör örgütünü barış havarisi gibi gösteriyorlar. Doğuda terörü kutsayanları, terörün en has destekçilerini makyajlıyorlar. Allıyorlar, pulluyorlar, barış güvercini yapmaya çalışıyorlar. Allah aşkına, terörden barış güvercini olur mu? Allah aşkına, bir sabah Diyarbakır'da bir çorbacıyı tarayıp, orada garsonu, çorba içeni Türk, Kürt demeden katledenden barış güvercini olur mu? Her gün sivillere saldıranlar, güvenlik güçlerimize pusu kuranlar bunlar değil mi? Sonra da iki kelimelerinden bir barış. Hendek kazarak mı barış inşa edeceksiniz? Pusu kurarak mı? Masum sivilleri öldürerek, katlederek mi bunlar barış inşa edecek. Bu iki yüzlülüktür, bu yalancılıktır." DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.