Yüksekova Güncel

Yüksekova Katliamı İzmir'de protesto edildi

Güncel

İzmir Barış Bloğu, Yüksekova'daki devlet terörünü protesto ederek, bir an önce çatışmalı ortamın sona ermesi için taraflara ateşkes çağrısında bulundu.

İzmir Barış Bloğu, Yüksekova'daki devlet terörünü Alsancak Kıbrıs Şehitler Caddesi girişinde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. Protesto eylemine HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP İzmir İl Eşbaşkanları, Barış Anneleri Meclisi ile çok sayıda yurttaş katıldı. "Yüksekova'daki katliama sessiz kalmayacağız" yazılı pankartın açıldığı eylem de sık sık "Savaşa hayır", "Yaşasın halkların kardeşi" sloganları atıldı. Açıklamayı okuyan Barış Bloğu Eş Sözcüsü Nilgün Toker, devletin gücünü 7 yaşındaki çocuğu öldürerek gösterdiğin belirterek, başta Hakkari Yüksekova olmak üzere Silvan, Lice, Silopi ve Cizre'de başlatılan topyekûn savaşın sürdüğünü söyledi. 
"Tüm ölenler öldürülenler bizim çocuklarımız" diyen Toker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisinin başkomutan ilan ettiğini belirterek, "Bu savaş değdiği her şeyi yakıyor ve yok ediyor ama önemlisi insanlığımızı yok ediyor" diye konuştu. Çatışmalı ortamın bir an önce son bulması için taraflara silah bırakma çağrısında bulunan Toker, sorunun çözümü için demokratik yollara başvurma çağrısında bulundu.DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.