Yüksekova Güncel

Urfalılar Silvan'a hareket etti

Güncel

Urfalılar sokağa çıkma yasağının 11'inci gününe girdiği Silvan'da halkın direnişine destek vermek için yola çıktı. Suruç'ta da yürüyüş yapan binlerce kişi, Silvan direnişini selamladı.

Urfalılar, Diyarbakır'ın Silvan (Farqîn) ilçesinde 11'inci gününe giren sokağa çıkma yasağına karşı direnen halka destek vermek üzere Silvan'a doğru yola çıktı. DBP ve HDP yöneticileri, İHD, Barış Anneleri İnisiyatifi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, Topçu Meydanı'nda bir araya geldi. Hareket öncesi konuşan HDP Urfa İl Eşbaşkanı Sevda Çelik Özbingöl, devlet terörünün durması için herkesin Silvan'a akması gerektiğini söyledi. Silvan'ın yalnız olmadığını ve direnişin bir halkası olmak için Silvan'a gittiklerini ifade eden Özbingöl, devletin bir an önce bu katliamlarını sonlandırılmasını istedi. 
Urfa'dan zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde Silvan'a hareket eden halk, Siverek'in çıkışındaki bir petrol istasyonunun da diğer ilçelerden gelecek olanlarla buluşup Silvan'a hareket edecek. 
Suruç'ta binler yürüdü 
Öte yandan Urfa'nın Suruç (Pirsûs) ilçesinde binlerce kişi Silvan'daki saldırıları protesto etmek için dün yürüyüş düzenledi. Sarayaltı Mahallesi'nde bulunan eski Sanat Okulu bahçesinde bir araya gelen kitle, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyarak, sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana Farqînê", "Diren Farqîn diren Şengal" sloganları attı. Burada açıklama yapan DBP Suruç İlçe Eş Başkanı Mehmet Koşti, "Tek yol direniştir" dedi. Konuşmanın ardından "Silvan halkı yalnız değildir" sloganı atan kitle, belediye binasına kadar yürüdü. DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.