Yüksekova Güncel

Suriye Demokratik Güçleri: Ateşkese uyacağız

Güncel

Suriye Demokratik Güçleri, Suriye’deki ateşkes planına uyacaklarını açıkladılar. Açıklamada, “Güçlerimiz, kendilerine yönelik herhangi bir saldırı karşısında kendisini savunacaktır,” ifadesi de yer aldı.

 YPG ve YPJ güçlerinin de bileşeni olduğu Suriye Demokratik Güçleri (QSD), yaptığı yazılı açıklama ile ABD ile Rusya öncülüğündeki ateşkese uyacağını duyurdu.

Genel Komutanlık tarafından yapılan açıklamada ateşkesle ilgili olarak, “Bu öneriyi Suriye’de barışçıl demokratik bir çözüm yolunda atılmış olumlu bir adım olarak gördük. ABD’yi de bu kararımız hakkında bilgilendirdik. Eğer bu anlaşma uygulanırsa, güçlerimiz de ateşkesin gereğine göre hareket edecektir,” denildi.

Dün, YPG Sözcüsü Redur Xelil’in ateşkese dair “meşru müdafaa” vurgusu Suriye Demokratik Güçleri’nin açıklamasında da yer aldı. Açıklamada, “Güçlerimiz, kendilerine yönelik herhangi bir saldırı karşısında kendisini savunacaktır,” denildi.

Açıklamada ayrıca şunlar ifade edildi:

“BM Güvenlik Kurulu’nda alınan 2254 no’lu karara göre hareket edeceğiz. Bu projenin başarılı olması için çaba içinde olup Suriye’de siyasi çözümün bulunması ve tüm topraklarıyla barış içinde birleşik ve demokratik bir Suriye inşasına katkı sunacağız. Bu ateşkesin ülkemiz Suriye’nin barışçıl ve demokratik siyasi dönüşümü için iyi bir zemin oluşturacağına inanıyoruz. Bu temelde tüm silahlı gruplara ateşkese uymaları çağrısında bulunuyoruz,.”

YPG: Ateşkese uyacağız

Dün de YPG Sözcüsü Redur Xelil, ateşkese uyacaklarını ifade etmiş ve “YPG olarak biz, mevcut plana büyük önem veriyoruz ve meşru müdafaa şartları kapsamında karşılık verme hakkımızı saklı tutarak ateşkese tamamen uyacağız," demişti. İMC

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.