Yüksekova Güncel

STK'lerden Hükümet'e: Eylemsizliğe yanıt verin

Güncel

KCK'den gelen "eylemsizlik" açıklaması üzerine Diyarbakır'da ortak açıklama yapan önemli sivil toplum örgütleri ve kuruluşlar, Hükümete "İlan edilen karara olumlu cevap verilerek, operasyonlara son verilmesi" çağrısında bulundu.

Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırı ve sonrasında Lice'de, 8 HPG/YJA Star gerillasının katledilmesiyle boğulmak istenen KCK'nin "eylemsizlik" kararına dair Diyarbakır'daki önemli sivil toplum örgütleri ve kuruluşlardan Hükümete yönelik çağrı yapıldı. Aralarında Diyarbakır Ticaret Odası (DTO), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır İş Kadınları Derneği, MAZLUMDER ve Nûbahar'ın da bulunduğu çok sayıda örgütleri, dernek ve kurumlar, "eylemsizlik" kararına dair Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde ortak açıklama yaptı.
Açıklamanın yapılacağı salona "Çatışma değil, müzakere. Savaş değil, barış" pankartı asıldı.
Hazırlanan metin kurumlar adına MAZLUMDER Merkez Yürütme Kurulu üyesi Reha Ruhavioğlu tarafından okundu. Ruhavioğlu, metni okuması öncesinde Ankara'daki Barış Mitingi'ne yönelik patlamada katledilen yurttaşların ailelerine başsağlığında bulundu.
Çatışmalı sürecin son bulmasına dönük daha önce yaptıkları çağrılara KCK'den olumlu yanıt verildiğini ve 10 Ekim'de alınan "eylemsizlik" kararının kamuoyuyla paylaştığını ifade eden Ruhavioğlu, "Toplumuzun büyük desteğini alan çözüm sürecinin kaldığı yerden devam edebileceği ihtimalini güçlendiren eylemsizlik kararını olumlu karşılıyoruz" dedi. 
Barışın, en hayırlı yol ve gelinen aşamada bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Ruhavioğlu, hükümet ve devletin de ilan edilen ateşkese olumlu cevap vererek, operasyonlara son vermesini beklediklerinin altını çizdi.
Ruhavioğlu, "Bu ateşkesin kalıcı bir barışa vesile olması için tarafların ivedilikle somut adımlar atarak çözüm süreci masada kaldığı yerden devam etmelerini talep ediyoruz" dedi.DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.