Yüksekova Güncel

Silvan'da yaralılar hastanelere kaldırılamıyor

Güncel

Silvan'da şiddetlenerek devam eden polis ve asker saldırılarından dolayı yaralanan yurttaşları almak isteyen Silvan Belediyesi Eşbaşkan vekilleri ve yardımcısı gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı. Saldırılarda katledilen 2 çocuğun isimleri belli olurken, çatışma bölgesinde bulunan çok sayıda yaralının, saldırılardan dolayı hastanelere kaldırılamadığı bildirildi.

 Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde halka yönelik tanklarla yapılan saldırının ardından mahalle aralarında yaralanan sivil yurttaşları almaya giden Silvan Belediyesi Eşbaşkan vekilleri Zuhal Tekiner, Kerem Canpolaten, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Karakoç ve meclis üyesi Gülistan Kılıç'ın polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen belediye eşbaşkanları ve beraberindekiler daha sonra serbest bırakıldı. 4 kişinin güvenlik gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.
İlçede şiddetli çatışmalar devam ederken, Silvan Devlet Hastanesi'ne 2 yaralı getirildi. Yaralı yurttaşların Mehmet Cevat Kartalkuş (56) ve 70 yaşlarındaki Hayriye Hüdaverdi olduğu öğrenilirken, yapılan ilk tedavilerinin ardından yaralıların Diyarbakır'a sevk edildiği belirtildi. 
Öte yandan çatışma bölgesinde çok sayıda yaralı olduğu ve polis saldırılarından dolayı yaralıların hastanelere kaldırılamadığı bildirildi. Çatışmaların şiddetlendiği Konak Mahallesi'nde 16-17 yaşlarında Vedat Akcanım ve 17 yaşında soy ismi öğrenilemeyen Deniz adlı çocuğun yaşamını yitirdiği öğrenildi.
İlçenin Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde tanklarla yapılan polis saldırısı sürerken, Bağlar Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerinde zırhlı araçlarla gezen polis, yurttaşlara gaz bombası ve tazyikli su ile saldırdı. Saldırı esnasında yoldan geçen bir araç ise durdurularak dakikalarca arandıktan sonra geçişine izin verildi. DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.