Yüksekova Güncel

Silvan'da askeri operasyon devam ediyor

Güncel

Önceki gün kobra, kirpi ve otobüslerle askeri sevkiyatın yapıldığı Silvan'ın Kazandağı-Demirkuyu bölgesinde dün başlatılan askeri operasyon devam ederken, helikopterden yapılan yoğun bombardıman sonucu bölgedeki ormanlık alanda çıkan yangının ise köylere doğru ilerlediği belirtildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde Silvan ilçesinde "Güvenlik bölgesi" ilan edilen bölgeler arasında bulunan Kazandağı- Demirkuyu bölgesinde, dün askeri operasyon başlatıldı. Helikopter ile yapılan bombardıman sonucu Dêrikamiqûrê (Demirkuyu) ve Malabadî (Çatakköprü) köyleri arasında kalan ormanlık alanda çıkan yangın devam ediyor. Dün akşam saatlerinde başlayan yangının köylere doğru ilerlediği belirtildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, yüzlerce dönümlük alan yanarken, yangına müdahale etmek için alana giden yurttaşlar, askerler tarafından engellendi. Silvan merkezden de yangını söndürmek için bölgeye gitmek isteyen yurttaşlar, Kepo (Başdeğirmen) köyü civarında askerler tarafından durdurularak geçişleri engellendi. 
Sabah saatlerinden itibaren Silvan semalarında helikopter hareketliliği yaşanırken, Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerin Boşat (Boyunlu) köyüne doğru gittiği görüldü. Dün gün boyu süren operasyon sonucunda HPG'liler ve askerler arasında çatışma çıktığı belirtilmişti. Akşam saatlerine kadar devam eden operasyon sonucu meydana gelen çatışmada bir helikopterin HPG'liler tarafından düşürüldüğü iddia edildi. 
Operasyonun halen devam ettiği ve bölgede binlerce askerin olduğu belirtildi. Öte yandan operasyonun yapıldığı Kazandağı-Demirkuyu (Malaelîkê-Dêrikamiqûrê) bölgesinde kalan köylerin telefon şebekelerin kesildiği ve köylülerle iletişimin koptuğu aktarıldı.DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.