Yüksekova Güncel

Silvan'da 3 mahallede sokağa çıkma yasağı

Güncel

Silvan'da polis zırhlı araçlardan 3 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini anons ederken halk da polis saldırılarına karşı mahallelerde özsavunma tedbirlerini alıyor.

 Halkın özyönetim ilanından sonra bir çok kez sokağa çıkma yasağı adı altında sıkıyönetim uygulamalarının devreye konulduğu, sivillerin özel hareket polisleri tarafından katledildiği, birçok ev ve işyerinin kullanılamaz hale geldiği Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı 3 mahallede yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Dün gece geç saatlerde polis ve özel harekat polisleri zırhlı araçlarla Mescit Mahallesi'ne girmeye çalıştığı ancak halkın direnişi karşısında geri çekildiği öğrenilirken, bunun üzerine bugün Mescit, Konak ve Tekel mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı zırhlı araçlarla duyurulurken, valiliğe ve kaymakamlığa ait sitelerde herhangi bir açıklamaya rastlanılmadı. 
Polis anonslarıyla birlikte mahallelerdeki halkın da polis saldırılarına karşı özsavunma tedbirlerini almaya başladığı bildirildi. DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.