Yüksekova Güncel

Silopi'de büyük uğurlama

Güncel

Silopi katliamında her üçü de keskin nişancılar tarafından katledilen Mehmet Hıdır Tamboğa (17), Kamuran Bilin (27) ve Hamdin Ulaş'ı (58), on binlerin katıldığı büyük bir törenle son yolculuklarına uğurlandı.

 Cumhurbaşkanı ve geçici hükümete tepkinin dinmediği törende konuşan Tamboğan'ın annesi Zeynep Tamboğa, "10 oğlum olsa hepsini bu onurlu halka ve Başkan Apo'ya feda ederim" dedi. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün sabaha karşı polisin onlarca zırhlı araç eşliğinde Zap Mahallesi'ne operasyon yapmak istemesiyle başlayan ve 1'i çocuk 3 kişinin katledildiği olaylarda yaşamını yitirenler, onbinlerce yurttaşın katılımıyla son yolculuklarına uğurlandı. Mehmet Hıdır Tamboğa (17), Hamdin Ulaş (58) ve Kamuran Bilin'in (27) cenazeleri Silopi Devlet Hastanesi'nde dün gece yapılan otopsinin ardından sabah saatlerinde cenazeler hastaneden alındı. Sabahın erken saatlerinde hastane önünde toplanan yurttaşlar tarafından alınan cenazeler, Mekke Camii'ne getirildi. Burada dini vecibeleri yerine getirildikten sonra cenazeyi omuzlayan yurttaşlar, Şehitlik Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Sloganların kesilmediği yürüyüşte, geçici hükümete ve polis saldırısına öfke dinmedi. Yurttaşlar sık sık "İntikam" diye haykırdı. 

'KATLİAMLARA KARŞI AYAKTA OLACAĞIZ'
17 yaşında katledilen Mehmet Hıdır Tamboğa'nın tabutuna konulan plastik beyaz güvercin maketi dikkat çekerken, mezarlıkta 3 yurttaş için tören düzenlendi. Törende konuşan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, AKP'nin Kürt halkını katlederek 7 Haziran'ın intikamını almaya çalıştığını ancak halkın da katliam politikalarına karşı ayakta olmaya devam edeceğini dile getirdi. Birlik, "Hiçbir zaman teslim olmayan bu halk, AKP iktidarına da direnerek kaybettirecektir" dedi.

'10 OĞLUM OLSA HEPSİNİ BU ONURLU HALKA FEDA EDERİM'
Birlik'in konuşmasının ardından sonra söz alan Mehmet Hıdır Tamboğa'nın annesi Zeynep Tamboğa, katliamı gerçekleştiren özel harekât polislerinin Silopi dışından özel olarak getirildiğini söyleyerek, "AKP ve Erdoğan DAİŞ'lileri zırhlı araçlara bindirip buraya gönderdi. Oğlumu kapımın önünde göğsünden vurdular. Dilerim bu acıları bize yaşatan Erdoğan'da aynı acıyı yaşasın" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Anne Tamboğa, "10 oğlum olsa hepsini bu onurlu halka ve Başkan Apo'ya feda ederim. Oğlum tüm Kürdistan'ın şehididir" dedi. 

TÖREN SONRASI POLİSTEN PROVOKASYON GİRİŞİMİ 
Daha sonra Hamdin Ulaş'ın ağabeyi Sadık Ulaş ve Kamuran Bilin'in babası Cemal Bilin'de kısa bir konuşma yaparak, polis terörünü lanetledi. Yapılan konuşmaların ardından Tamboğa, Ulaş ve Bilin'in cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi. 

Cenazeleri toprağa veren kitlenin dağılmasıyla polis onlarca zırhlı araçla sokaklarda siren çalarak halkı tahrik etmesi dikkat çekti. 

Yaşamını yitirenlerin aileleri 3 gün boyunca taziyeleri Yenişehir Mahallesi'ndeki Mekke Camii'nde kabul edecek. (DİHA)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.